...
Steven Van Zandt (Little Steven) spiller Frank Tagliano i Lilyhammer. Foto: Rubicon/ANB

Tidenes nest beste

967.000 fulgte avslutningen på «Lilyhammer», og det gjør serien til en av NRKs største dramasuksesser noensinne.

Publisert 15.03.2012 kl 16:19 Oppdatert 15.03.2012 kl 16:55

Tips en venn på e-post:Bare «Himmelblå» trakk enda flere seere.

Serien følger New York-gangsteren Frank Taglianos eventyr på Lillehammer og har vært en kjempesuksess fra første episode. På onsdag ble den avsluttende episoden sendt på NRK, og 967.000 benket seg foran TV-en.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, er naturlig nok svært begeistret.

– Rent seermessig har dette vært et eventyr. Serien har et snitt på 1.054.000, og det blir enda høyere om vi regner med alle som har sett den i opptak.

Dette fører serien helt i toppen av NRK-suksesser gjennom historien.

– «Lilyhammer» er den nest største dramasuksessen på NRK noensinne, bare slått av «Himmelblå». Men sistnevnte gikk i beste sendetid på søndag kveld, så utgangspunktet for å nå seerne har vært forskjellig, sier han.

Serien har truffet bredt, også blant målgrupper som vanligvis velger andre kanaler enn NRK.

– Det har vært en oppslutning på 39 prosent blant de mellom 20 og 29, og dette er en gruppe NRK vanligvis sliter litt med. (ANB–NTB)

På forsiden nå


...

Venter over 1.000 i kulturhuset

Barnas verdensdag på Tynset har trukket mellom 1.000 og 2.000 besøkende de to foregående årene arrangementet har gått av stabelen. Prosjektleder Mali Hauen venter minst like mange nå på lørdag.

...

Vil ha flere råtasser i skogen

Orienteringsgruppa i Tynset idrettsforening følger opp suksessen fra i fjor da 60 deltok på nybegynnerkurset. Målgruppa er barn mellom sju og tolv år, foreldre og voksne nybegynnere.

...

Banken som jobber for å være liten

De ansatte i Haltdalen Sparebank jobber hardt for at banken skal fortsette å bestå som sjølstendig, og tallene peker oppover.

...

Tynset tapte på overtid

Tynset tapte 0-1 på overtid mot Elverum på Nytrømoen torsdag kveld. Målet kom på et skudd fra 16-meteren via en forsvarsspiller og keeper Emil Fiskvik var ikke heldig i situasjonen.