Toppår for dataangrep

2006 var året da de slemme gutta fikk ramme datamaskiner og nettverk over hele verden.

Publisert 31.12.2006 kl 09:19 Oppdatert 31.12.2006 kl 09:19

Tips en venn på e-post:Striden mellom selskapene som ivaretar datasikkerheten og dem som forsøker å ødelegge er et skikkelig kappløp.

Iblant har sikkerhetsselskapene overtaket når de utvikler nye teknikker for å få øye på og stanse ondsinnet programvare av alle slag. Og noen ganger, som i 2006, har de slemme gutta overtaket. I år har det vært spesielt synlig når det gjelder spam, melder BBC.

I årets siste måned har mengdene med spam økt enormt. Selskapet Postini, som driver med e-postfiltrering, melder om en spamøkning på hele 73 prosent de tre siste månedene av året.

– 92,6 prosent av alle e-postmeldingene vi håndterer er spam. Det er det høyeste tallet vi noen gang har sett, sier Dan Druker, talsmann for Postini.

Mye av søppelposten kommer i form av bilder og HTML-dokumenter som er designet til å snike seg gjennom filtrene som skal avdekke spam. Angriperne bruker for det meste stjålne datamaskiner for å sende ut søppelpost og virus.

På forsiden nå


...

Røros Invest og Ramlos har kjøpt Hummelfjell

Onsdag skrev Røros Invest AS og Ramlos AS under avtale med Sparebanken Hedmark for å kjøpe konkursboet Hummelfjell AS.

...

Reiser for å demonstrere

Når styret i Sykehuset Innlandet på fredag skal behandle flytting av Pasientreiser i Folldal, står blant andre ansatte og kommunepolitikere utenfor med plakater.

...

Tomme busser er halve prisen

AtB-ledelsen og fylkets samferdselsdirektør har problemer med å nå fram med forklaringen om at tomme busser koster bare halvparten av busser med passasjerer.