Toppår for dataangrep

2006 var året da de slemme gutta fikk ramme datamaskiner og nettverk over hele verden.

Publisert 31.12.2006 kl 09:19 Oppdatert 31.12.2006 kl 09:19

Tips en venn på e-post:Striden mellom selskapene som ivaretar datasikkerheten og dem som forsøker å ødelegge er et skikkelig kappløp.

Iblant har sikkerhetsselskapene overtaket når de utvikler nye teknikker for å få øye på og stanse ondsinnet programvare av alle slag. Og noen ganger, som i 2006, har de slemme gutta overtaket. I år har det vært spesielt synlig når det gjelder spam, melder BBC.

I årets siste måned har mengdene med spam økt enormt. Selskapet Postini, som driver med e-postfiltrering, melder om en spamøkning på hele 73 prosent de tre siste månedene av året.

– 92,6 prosent av alle e-postmeldingene vi håndterer er spam. Det er det høyeste tallet vi noen gang har sett, sier Dan Druker, talsmann for Postini.

Mye av søppelposten kommer i form av bilder og HTML-dokumenter som er designet til å snike seg gjennom filtrene som skal avdekke spam. Angriperne bruker for det meste stjålne datamaskiner for å sende ut søppelpost og virus.

På forsiden nå


...

Stafetten er i gang

Nei til EUs jubileumsstafett har kommet til Nord-Østerdal, og medlemstallet øker.

...

Ny og bedre overvåkning ved Tynset sjukehus

Mandag kunne Heidi Lyng Bækken klippe over de gamle snorene til dataskjermene for overvåkning av pasienter ved Tynset sjukehus. Nå er det en ny og bedre overvåkning av pasientene.

...

Handikap-inngang til rådhuset på Røros

Nå KREVER jeg svar på vegne av meg selv og de andre handikappede i Røros kommune som er avhengig av rullestol og rullator for å få adgang til byens rådhus!