I løpet av 2006 har databransjen sett rekordmange angrep av spam og virus. Foto: Trond Husø, ANB

Toppår for dataangrep

2006 var året da de slemme gutta fikk ramme datamaskiner og nettverk over hele verden.

Publisert 31.12.2006 kl 09:19 Oppdatert 31.12.2006 kl 09:19

Tips en venn på e-post:Striden mellom selskapene som ivaretar datasikkerheten og dem som forsøker å ødelegge er et skikkelig kappløp.

Iblant har sikkerhetsselskapene overtaket når de utvikler nye teknikker for å få øye på og stanse ondsinnet programvare av alle slag. Og noen ganger, som i 2006, har de slemme gutta overtaket. I år har det vært spesielt synlig når det gjelder spam, melder BBC.

I årets siste måned har mengdene med spam økt enormt. Selskapet Postini, som driver med e-postfiltrering, melder om en spamøkning på hele 73 prosent de tre siste månedene av året.

– 92,6 prosent av alle e-postmeldingene vi håndterer er spam. Det er det høyeste tallet vi noen gang har sett, sier Dan Druker, talsmann for Postini.

Mye av søppelposten kommer i form av bilder og HTML-dokumenter som er designet til å snike seg gjennom filtrene som skal avdekke spam. Angriperne bruker for det meste stjålne datamaskiner for å sende ut søppelpost og virus.

På forsiden nå


...

Landets første måltidsminister

Knut Storberget ble i dag utnevnt som måltidsminister for Tolga. Storberget lover å ta sitt nye verv på alvor.

...

Sammen om ladestasjon

Tynset kommune, NØK og Sparebanken 1 Hedmark har gått sammen og satt opp Tynsets første ladestasjon for el-biler.

...

Kun lommerusk som skiller i Os

Det var enstemmighet om det meste i møtet, men ordfører Arnfinn Nergård lyktes ikke i forsøket på å få til et samlet budsjettvedtak.