Toppår for dataangrep

2006 var året da de slemme gutta fikk ramme datamaskiner og nettverk over hele verden.

Publisert 31.12.2006 kl 09:19 Oppdatert 31.12.2006 kl 09:19

Tips en venn på e-post:Striden mellom selskapene som ivaretar datasikkerheten og dem som forsøker å ødelegge er et skikkelig kappløp.

Iblant har sikkerhetsselskapene overtaket når de utvikler nye teknikker for å få øye på og stanse ondsinnet programvare av alle slag. Og noen ganger, som i 2006, har de slemme gutta overtaket. I år har det vært spesielt synlig når det gjelder spam, melder BBC.

I årets siste måned har mengdene med spam økt enormt. Selskapet Postini, som driver med e-postfiltrering, melder om en spamøkning på hele 73 prosent de tre siste månedene av året.

– 92,6 prosent av alle e-postmeldingene vi håndterer er spam. Det er det høyeste tallet vi noen gang har sett, sier Dan Druker, talsmann for Postini.

Mye av søppelposten kommer i form av bilder og HTML-dokumenter som er designet til å snike seg gjennom filtrene som skal avdekke spam. Angriperne bruker for det meste stjålne datamaskiner for å sende ut søppelpost og virus.

På forsiden nå


...

Brannutrykning i Haltdalen

Brann og politi har rykket ut til røykutvikling i Haltdalen.

...

Løper hele døgn i strekk

Å løpe rundt og rundt den samme banen på 550 meter konstant i et døgn, er ikke noe problem for ultraløperen Tor Idar Lillekroken.

...

Skjerpet beredskap ved Vauldalen tollstasjon

- Terrorberedskapen ved tollstasjonen på Vauldalen blir økt i dagene framover etter den konkrete terrortrusselen mot Norge. Det sier lensmann Ulf Ivan Vintervold på Røros.

...

Tesla gjør seg klar for ny modell

Nærmer seg en ny stor milepæl for elbil-sensasjonen.