Starter med elektroniske billetter

Tirsdag tok Gauldal Billag og flere andre trønderske kollektivselskaper i bruk det nye elektroniske billettsystemet T-kort.

Publisert 02.07.2008 kl 14:53 Oppdatert 02.07.2008 kl 14:59

Tips en venn på e-post:


...

- Det er videreføringen av et kort vi prøvde å starte for 11 år siden vi nå endelig har fått på banen, sier Jens Ola Korssjøen i Gauldal Billag.

Kortet ser ut som et kredittkort og vil erstatte både dagens klippekort og månedskort.

– Samtidig vil det også gi mange flere og fleksible bruksmuligheter, forklarer Korssjøen.

– Her kan du selv velge hva du vil legge i kortet. Du kan fylle kortet med det beløpet du måtte ønske å reise for, og bruke det som betalingsmiddel på enkeltreiser. En kan også kjøpe seg en periode. Periodekortet vil da erstatte dagens månedskort, og er mye mer fleksibelt i forhold til hvor lang periode en vil betale for. En kan også opprette en konto en behandler selv via internett, sier Korssjøen.

T-kortet er et såkalt berøringsfritt kort som inneholder en slags antenne og en chip. – Den reisende holder bare kortet bort mot en kortleser, også får en reiseretten sin ut fra det, forklarer Korssjøen.

Gjennom å være innehaver av et T-kort vil en kunne få rabatter på enkelte billetter. - Hvor mye en tjener på å ha et månedskort, avhenger selvfølgelig av hvor mye en reiser den strekningen en har løst kortet for, presiserer han.

Kortene fungerer på alle rutegående busser og båter i Sør- og Nord-Trøndelag fra nå. Fra 1. oktober vil det også kunne brukes på båttrafikk.

I første omgang er kortet gratis i anskaffelse, men vil få et lite gebyr for anskaffelse fra rundt 1. oktober.

På forsiden nå


...

Venter over 1.000 i kulturhuset

Barnas verdensdag på Tynset har trukket mellom 1.000 og 2.000 besøkende de to foregående årene arrangementet har gått av stabelen. Prosjektleder Mali Hauen venter minst like mange nå på lørdag.

...

Vil ha flere råtasser i skogen

Orienteringsgruppa i Tynset idrettsforening følger opp suksessen fra i fjor da 60 deltok på nybegynnerkurset. Målgruppa er barn mellom sju og tolv år, foreldre og voksne nybegynnere.

...

Banken som jobber for å være liten

De ansatte i Haltdalen Sparebank jobber hardt for at banken skal fortsette å bestå som sjølstendig, og tallene peker oppover.

...

Tynset tapte på overtid

Tynset tapte 0-1 på overtid mot Elverum på Nytrømoen torsdag kveld. Målet kom på et skudd fra 16-meteren via en forsvarsspiller og keeper Emil Fiskvik var ikke heldig i situasjonen.