...
Foto: Eirik Røe

Befaring på arkivtomta

- Vil ta inntil tre år før bygget står ferdig

Publisert 24.03.2010 kl 09:40 Oppdatert 28.09.2012 kl 13:50

Tips en venn på e-post:Representanter fra Riksarkivet, Kulturdepartementet og Helsedepartementet var i møte med Tynset kommune om helsearkivet på tirsdag. Riksarkivar Ivar Fonnes sier det kan tre år før bygget står ferdig.

Framdriften ble diskutert under møtet i Rådhuset.

- Det vil nok ta to og et halvt til tre år fra planleggingen starter til bygget står ferdig, sier riksarkivaren. Han er leder for Arkivvervet og Riksarkivet.

- Vi har prosjektert det vi trenger og skal ha et nytt møte i Oslo i begynnelsen av mai.

Han forteller at Riksarkivet er i gang med å lyse ut stillinger til prosjektet, men at man må vente på avklaringer fra departementet før byggestart og sluttdato kan foreligge.

- God dialog

Riksarkivaren er fornøyd med dialogen de har med Tynset kommune.

- Vi snakker om en kommune som er motivert, optimistisk og som er med på å legge forholdene til rette.

Han er opptatt av tilgjengeligheten som helsearkivet skal ha.

- Digitalisering av arkivet er et viktig element, sier Ivar Fonnes.

- Mange aktører

- Vi har innsett at vi ikke kommer i gang i løpet av 2010, sier Geir Feragen i Energi Eiendom. Eiendomsselskapet eier rettighetene til tomta.

- Det er et stort prosjekt med mange aktører så ting tar tid. Men i løpet av neste år må vi komme i gang. Helsearkivet blir viktig for hele regionen.

Feragen forteller at Esso-bygget skal rives i løpet av sommeren. Videre vil påvist forurensing i jorda bli eliminert slik at alt skal være klart for bygging.

- Dette ruller i riktig retning, sier ordfører Bersvend Salbu. Vi har fått positive signaler og det er ingen bekymringer knyttet til prosjektet. Nå venter vi på formelle avklaringer fra departementet.

På forsiden nå


...

Venter over 1.000 i kulturhuset

Barnas verdensdag på Tynset har trukket mellom 1.000 og 2.000 besøkende de to foregående årene arrangementet har gått av stabelen. Prosjektleder Mali Hauen venter minst like mange nå på lørdag.

...

Vil ha flere råtasser i skogen

Orienteringsgruppa i Tynset idrettsforening følger opp suksessen fra i fjor da 60 deltok på nybegynnerkurset. Målgruppa er barn mellom sju og tolv år, foreldre og voksne nybegynnere.

...

Banken som jobber for å være liten

De ansatte i Haltdalen Sparebank jobber hardt for at banken skal fortsette å bestå som sjølstendig, og tallene peker oppover.

...

Tynset tapte på overtid

Tynset tapte 0-1 på overtid mot Elverum på Nytrømoen torsdag kveld. Målet kom på et skudd fra 16-meteren via en forsvarsspiller og keeper Emil Fiskvik var ikke heldig i situasjonen.