GLEDE:Undervisningsminister Kristin Halvorsen tok det første spadestikket for nytt arkiv i påsyn av stortingsrepresentant Olov Grøtting (Sp), landbruks- og matminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp), Tynset-ordfører Bersvend Salbu (SV) og stortingsrepresentant Karin Andersen(SV). Foto: Erland Vingelsgård Foto: Erland Vingelsgård

Arkivbygging i 2014!

Undervisningsminister Kristin Halvorsen kom med gladmeldinga tirsdag kveld på Tynset: Det blir byggestart av arkivene i 2014!
Publisert 03.09.2013 kl 19:39 Oppdatert 03.09.2013 kl 22:20

Tips en venn på e-post:

Det er avsatt 75 millioner kroner på statsbudsjettet neste år. I tillegg kommer det 5,8 millioner kroenr til utdanning i høgskoleregi.Hele prosjektet er kostnadsberegnet til mellom 700 og 800 millioner kroner. Det er dobbelt så mye som den nye Nord-Østerdal videregående skole har kostet...

Ordfører Besvend Salbu var hundre tirsdag kveld da gladnyheten om byggestart for arkivbyggene ble kunngjort.

- Dette er et resultat av en kjempejobb fra flere, helt fra Per N. Hagen tok initiativet i 2006, via statssekretær Dag-Henrik Sandbakken og fram til de mange aktørene som nå er her, sier Bersvend Salbu. Han mener at hans egne, SVs toppolitikere, har gjort en kjempejobb for arkivet ved siden av Senterpartiets og Arbeiderpartiets sentrale folk, sa Bersvend Salbu. Han er stolt av å få nærmere 80 arkivmedarbeidere på plass når det står ferdig. Og dette gir betydelige ringvirkninger. Salbu skjønner at et så stort prosjekt trenger grundige forberedelser.

- Vi har vært utålmodig for å få sette spaden i jorda i 2014. Nå har vi lykkes, konstaterer Salbu.

Les mer i onsdagens papirutgave.

På forsiden nå


700 reinsjegere er i Forollhogna, men jerv kan de ikke felle

– Tidligere jervejakt

Dalsbygda Jaktlag mener at reinsjegerne i Forollhogna kan gjøre lisensfellinga av jerv mer effektiv. Men da må fellingsperioden starte tidligere.

Foreslår fire planoverganger

Rådmannen foreslår fire jernbaneoverganger på Godtlandsfloen, og ber Jernbaneverket utrede dette alternativet.

Røros velger komite-modellen

Røros kommune har kommet langt i sin prosess med ny styringsmodell. Ordfører Hans Vintervold sier at de nok lander på den modellen Tynset har.

Lurte seg forbi både tollerne og politiet

Men på Tynset ble det stopp for smuglerbilen.