...
STOR DAG: Statsrådene Trygve Magnus Slagsvold Vedum og Kristin Halvorsen var på Tynset og feiret arkiv udner valgkampen sammen med stortingsrepresentantene Olov Grøtting og Karin Andersen, samt en glad ordfører Bersvend Salbu. Foto: Erland Vingelsgård

Salbu: - Stort for Tynset

Tynset er vinner på neste års statsbudsjett. Det blir oppstart av arkivbygg til 808 millioner.

Publisert 14.10.2013 kl 11:13 Oppdatert 14.10.2013 kl 13:55

Tips en venn på e-post:

Sjelden er distriktet vårt representert på statsbudsjettet på denne måten. I budsjettforsalget til fire departementer er arkivbygget nevnt i større eller mindre grad.

- Dette er en stor dag for Tynset. Det slås fast at det blir byggestart til våren samtidig som det skal gjennomføres en kvalitetssikring, sier ordfører Bersvend Salbu (SV).

Over 80 millioner

75 millioner kroner er avsatt på budsjettet for 2014 til utbygging og 5,8 millioner kroner til utdanning. Bygget skal stå ferdig i løpet av 2016, og arkivet settes i drift først på 2017

Prosjektet er nå kommet opp i 808 millioner kroner i forhold til prisnivået som er beregnet 1. juli 2014. Det skal gjennomføres en ekstern kvalitetssikring (KS2), slik at forslag om kostnadsramme legges fram for Stortinget og prosjektet startes opp våren 2014.

Mange departementer

Det er Fornyings- administrasjon og kirkedepartementet har hovedbevilgningen for helsearkivet og sentraldepotet.

Helsedepartementet bidrar med 30 millioner kroner til helsearkivet.

Kulturdepartementet har det på sitt budsjett, fordi Kulturdepartementet har ansvaret for arkivarbeidet i Norge.

Utdanningsdepartementet er også inne med 5,8 millioner kroner til opplæring av fagfolk til arkivene.

Dermed blir det vel 80 millioner kroner til arkiv i statsbudsjettet for 2014.

På forsiden nå


...

Avviste brutilbudet fra Gjermundshaug og Kruse-Smith

Statens vegvesen har innstilt Implenia Norge til brujobben i Alvdal.

...

Fornøyd med løsningen

Et samlet kirkelig fellesråd er fornøyd med at prosten tar permisjon, og at man har satt ned et utvalg som skal jobbe med å skape et forbedret arbeidsmiljø ved Tynset kirkekontor.

...

Vier tre programmer til Nytrøen

Onsdag 5. november starter en serie med radioprogrammer om spellemannen, komponisten og gardbrukeren Jostein Nytrøen. Gjennom tre programmer, hver av dem på 20 minutter, skal vi bli kjent med denne allsidige musikeren fra Vingelen.

...

Nye lokaler gir mange nye muligheter

«Det bor en baker i Østre Aker...» heter det i visa. Men det aller fineste bakeriet finnes i Gjøsvika på Røros. Og der bakes ikke kringler og julekaker, men Rørosflatbrød, Rørospjalt og Røroslefse - blant annet.