Rørosordfører Hans Vintervold og tynsetordfører Bersvend Salbu. Foto: Erland VingelsgÂrd

Klokkeklart krav fra Fjellregionen

Ordfører-opprop fra Fjellregionen.
Christian Søberg E-post
Publisert 11.11.2013 kl 09:41 Oppdatert 11.11.2013 kl 15:17

Tips en venn på e-post:

Åtte ordførere, fylkesrådsleder i Hedmark, Per Gunnar Sveen, Ketil Leteng i Næringsforum i Fjellregionen og leder i KS i Hedmark, Dag Rønning har sendt brev til statsminister Erna Solberg og kommunalminister Jan Tore Sanner med et klokkeklart krav:

- Vi krever at regjeringen og Stortinget sørger for å fjerne all tvil om etableringen av arkivene på Tynset og sørger for nødvendige budsjettmidler i 2014, er konklusjonen i brevet.

Les også sakene: Budsjett-bombe fra Høyre og Frp - Storberget: - Illevarslende - Gundersen: - Realistisk innfallsvinkel

De åtte ordførerne som har skrevet under er Bersvend Salbu (Tynset), Egil Eide (Folldal), Hans Vintervold (Røros), Svein Borkhus (Alvdal), Jan Håvard Refsethås (Holtålen), ragnhild Aashaug (Tolga), Norvald Illevold (Rendalen), Arnfinn Nergård (Os).

De viser til at det i proposisjonen er disse endringene begrunnet med følgende: «Regjeringen mener at det bør gjennomføres ekstern kvalitetssikring (KS2) av prosjektet før det tas stilling til eventuell oppstart.»

- Disse forslagene er mottatt med stor undring og har skapt et voldsomt engasjement blant befolkningen i Tynset og alle de sju andre kommunene i Fjellregionen. Vi har merket oss at regjeringspartienes stortingspolitikere fra Hedmark har uttalt at forslagene ikke skal tolkes som at regjeringen vil stoppe hele prosjektet, men at det er de økonomiske forutsetningene som skal kvalitetssikres. Vi ber om at statsministeren og kommunal- og moderniseringsministeren bekrefter at arkivene skal bygges på Tynset!

På forsiden nå


700 reinsjegere er i Forollhogna, men jerv kan de ikke felle

– Tidligere jervejakt

Dalsbygda Jaktlag mener at reinsjegerne i Forollhogna kan gjøre lisensfellinga av jerv mer effektiv. Men da må fellingsperioden starte tidligere.

Foreslår fire planoverganger

Rådmannen foreslår fire jernbaneoverganger på Godtlandsfloen, og ber Jernbaneverket utrede dette alternativet.

Røros velger komite-modellen

Røros kommune har kommet langt i sin prosess med ny styringsmodell. Ordfører Hans Vintervold sier at de nok lander på den modellen Tynset har.

Lurte seg forbi både tollerne og politiet

Men på Tynset ble det stopp for smuglerbilen.