...
Tynset-ordfører Bersvend Salbu stoler nå på Kristelig Folkeparti med Knut Arild Hareide i spissen, sammen med Venstre. Her fotografert på Stortinget tirsdag sammen med Sps Trygvev Slagsvold Vedum og Aps Knut Storberget. Foto: Erland vingelsgård

Setter sin lit til Hareide

Tynset-ordfører Bersvend Salbu setter nå sin lit til Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide og Venstres ledelse.

Publisert 12.11.2013 kl 19:10 Oppdatert 12.11.2013 kl 21:37

Tips en venn på e-post:

Tirsdag møtte Salbu og en hel delegasjon fra Tynset og Nord-Østerdalen på Stortinget. Der fikk de møte med alle stortingsrepresentantene fra Hedmark og i tillegg viktige personer fra Kristelig Folkeparti og Venstre, Ja, de fikk møte begge partilederne.

Knut Arild Hareide var den klareste. Han karakteriserer kuttet av 80 millioner kroner til arkiv og arkivutdanning for hastverksarbeid fra den nye regjeringa. Hareide har fått med seg det store engasjementet. Stortingsrepresentant Knut Storberget mener Hareide gikk langt i retning av å sikre arkivbygget. SVs Karin Andersen mener det er frekt av Høyre og skylde på de rød-grønne i regjeringsposisjon i denne saken. Andersen mener det er bare å gi krystallklar melding om at arkivet skal ligge på Tynset og å gi en del millioner til oppstart av arkivet.

Knut Storberget (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) legger nå stort press på de borgerlige partiene for at bevilgningene til arkiv skal på plass. Vedum sitter best plassert i finanskomiteen, der det hele avgjøres.

På forsiden nå


...

Nei til riving

Planutvalget opprettholdt vedtaket om at våningshuset på Høsøien nordre ikke kan rives. Hovedargumentet var husets betydning i tunet, i tillegg til at fylket har signalisert at de vil klage hvis politikerne tillater riving.

...

Satser friskt med ny trenings-sal

I den nye salen til Tynset Friskliv kan både morgenfugler og kvelds-somlere nå trene på egenhånd.

...

Nok et bortetap for Røros

Plassryssen slapp inn fem mot svakt plasserte Hitra.

...

Enkelt på Nytrømoen

Liten motstand fra Åfjord mot "nye" Tynset.