...
Trygve Slagsvold Vedum konstaterer at det ikke ligger noen penger fra verken Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide eller Venstre i budsjettforliket. Her fotografert i Stortinget sist tirsdag sammen med Knut Storberget (Ap) og Tynset-ordfører Bersvend Salbu. Foto: Erland Vingelsgård

Ingen penger til arkiv!

Venstre og Kristelig Folkeparti prioriterte ikke arkiv i sine forhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet om budsjettet for 2014.

Publisert 15.11.2013 kl 11:06 Oppdatert 15.11.2013 kl 12:46

Tips en venn på e-post:

Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedkum (Sp) konstaterer at hans bange anelser torsdag ettermiddag dessverre slo til. Det er ikke noe igjen av 75 millioner kroner til byggeoppstart eller 5,8 millioner kroner til undervisningsopplegg ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Står ingen ting

- I avtalen mellom Venstre og Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene står det ingen ting om arkiv. Det er heller ikke noe verbalforslag. Jeg tror det skal mye til at det kommer penger på bordet når komiteene skal håndtere saken, sier Slagsvold Vedum.

Håper på komitemerknad

- Jeg har vært bekymret hele tida. Når regjeringa tar det ut, er det vanskelig å få det inn igjen. Nå må vi prøve å jobbe videre. Det er om å gjøre å få til en merknad i den såkalte finansinnstililnga fra Finanskomiteen. Neste mål må være å få inn en merknad fra en eller flere av komiteene som skal håndtere saken. Det er blant andre Kommunalkomiteen og Kulturkomiteen, sier Vedum.

Må bare jobbe

Han lover at SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil foreslå penger til budsjett, i tråd med den rødgrønne regjeringas budsjettforslag.

- Nå må vi bare jobbe. det er ikke tidspunktet for å gi seg. Argumentene må framføres faglig og godt. Det må gjøres politisk umulig å kutte arkivet på Tynset. Gunnar Gundersen i Høyre og Tor Andre Johnsen i Fremskrittspartiet fra Hedmark må ut av forsvarsposisjon og over til angrep, sier Vedum. Han sitter i Finanskomiteen for Senterpartiet.

På forsiden nå


...

Klart for ny Flåklypa-film neste år

Solan og Ludvig er selvfølgelig med, og Reodor redder dem ut av knipa igjen. Men i tillegg til karakterene vi ble kjent med i den forrige filmen, Jul i Flåklypa, dukker flere nye figurer fra Aukrust-universet opp denne gangen.

...

Alvdal og Os sier ja til næringshagen

Nye kommuner slutter seg til Rørosregionen næringshage.

...

Biskopen møtte demonstrantene

Cirka femti personer hadde møtt opp for å demonstrere da biskop Solveig Fiske hadde tatt turen til Tynset torsdag kveld. Målet for turen var blant annet å diskutere den pågående striden ved kirkekontoret.