Trygve Slagsvold Vedum konstaterer at det ikke ligger noen penger fra verken Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide eller Venstre i budsjettforliket. Her fotografert i Stortinget sist tirsdag sammen med Knut Storberget (Ap) og Tynset-ordfører Bersvend Salbu. Foto: Erland Vingelsgård

Ingen penger til arkiv!

Venstre og Kristelig Folkeparti prioriterte ikke arkiv i sine forhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet om budsjettet for 2014.
Publisert 15.11.2013 kl 11:06 Oppdatert 15.11.2013 kl 12:46

Tips en venn på e-post:

Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedkum (Sp) konstaterer at hans bange anelser torsdag ettermiddag dessverre slo til. Det er ikke noe igjen av 75 millioner kroner til byggeoppstart eller 5,8 millioner kroner til undervisningsopplegg ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Står ingen ting

- I avtalen mellom Venstre og Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene står det ingen ting om arkiv. Det er heller ikke noe verbalforslag. Jeg tror det skal mye til at det kommer penger på bordet når komiteene skal håndtere saken, sier Slagsvold Vedum.

Håper på komitemerknad

- Jeg har vært bekymret hele tida. Når regjeringa tar det ut, er det vanskelig å få det inn igjen. Nå må vi prøve å jobbe videre. Det er om å gjøre å få til en merknad i den såkalte finansinnstililnga fra Finanskomiteen. Neste mål må være å få inn en merknad fra en eller flere av komiteene som skal håndtere saken. Det er blant andre Kommunalkomiteen og Kulturkomiteen, sier Vedum.

Må bare jobbe

Han lover at SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil foreslå penger til budsjett, i tråd med den rødgrønne regjeringas budsjettforslag.

- Nå må vi bare jobbe. det er ikke tidspunktet for å gi seg. Argumentene må framføres faglig og godt. Det må gjøres politisk umulig å kutte arkivet på Tynset. Gunnar Gundersen i Høyre og Tor Andre Johnsen i Fremskrittspartiet fra Hedmark må ut av forsvarsposisjon og over til angrep, sier Vedum. Han sitter i Finanskomiteen for Senterpartiet.

På forsiden nå


– Full fiber og mobildekning over hele fylket

Fylkesårsmøtet i Hedmark Senterparti er i gang.

To medaljer på normalen i junior-NM

Eline Grue og Silje Gløtheim imponerte på dagens normaldistanse i junior-NM i Alta.

Johaug venter spennende tremil

Therese Johaug tapte rundt ti sekunder til Charlotte Kalla på stafetten torsdag. Hun er likevel ikke bekymret for tremilsformen.

Over 60 prosent velger teori

Helse og omsorg og bygg og anlegg trenger påfyll av nærmere 80.000 nye arbeidstakere de neste 10 årene. Ved Tynset ungdomsskole er det kun fire elever av over 80 som peiler seg inn på disse yrkesfaglige retningene.