...
Karin Andersen lover å jobbe knallhardt i helga for å få til en mulig mellomløsning for arkivet på Tynset. Foto: Erland Vingelsgård

Vil jobbe hardt for en arkiv-løsning

Stortingsrepresentant Karin Andersen sier hun vil jobbe knallhardt i helga for å få til en arkiv-løsning i kommunal- og forvaltningskomiteen.

Publisert 15.11.2013 kl 12:12 Oppdatert 15.11.2013 kl 12:12

Tips en venn på e-post:Andersen er andre nestleder i kommunal- og forvaltningskomiteen for SV.

- Det er gitt en åpning i avtalen mellom Venstre, Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene Frp og Høyre om at det kan være mulig å gjøre avtaler i de enkelte kommiteene, men da må det være full enighet, sier Karin Andersen.

Hennes strategi nå er å jobbe hardt for å få komiteen til å slå fast at arkivet skal ligge på Tynset og bli enig om en liten oppstartsbevilgning og samtidig be regjeringa komme tilbake til arkivsaken i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett til våren, sier Karin Andersen. Hun har stor tru på at Venstre og Kristelig Folkeparti kan bli med på en slik løsning.

- Ser det ikke ut til at Venstre og Kristelig Folkeparti faktisk ikke prioriterer dette tilstrekklig når det ikke er med i avtalen som nå er forhandlet fram med regjeringspartiene?

- Nei, det står ikke på verken Venstre eller Kristelig Folkeparti. Jeg er redd for at Fremskrittspartiet og Høyre har bestemt seg i denne saken, og da er det ikke mulig for Venstre og KrF å gjøre noe. Men nå vil jeg prøve så hardt jeg bare kan å få til en løsning i kommunal- og forvaltningskomiteen, sier Andersen.

Hun mener det er Frps Helge Andre Njåstad og Mazyar Keshvari og Høyres Frank J. Jenssen, Ingjerd Schou og Mudassar Kapur som blir de avgjørende personene.

På forsiden nå


...

Ungdomstreff på Dølmotunet i flott sommervær

I forbindelse med Olsok på Tolga ble det tirsdag kveld arrangert et eget treff for ungdom i alderen 11-15 år. Arrangementet fant sted på Dølmotunet, der ungdommene kunne ta del i flere ulike aktiviteter.

...

Endelig nytt liv i Lorentzenhuset

– Jeg har gitt folket noe de trenger, noe de har ventet på lenge, sier Mahmut Ergün. I helga åpnet han Meltems Restaurant & Pizzeria i Lorentzenhuset midt i Ålen sentrum snaut tre år etter flommen.

...

Røros-rivieraen på fjellet

I Storsandtjønna på Røros er det plass til rørosinger, ålbygger og mange flere.

...

Se alle resultatene

Onsdag starter sluttspillet i Norway Cup. Fire lokale lag er klar for A-sluttspillet. Her kan du se resultater og følge de lokale lagene utover i turneringen.