Foto: Christian Søberg

- Må lage mest mulig arkiv-støy

Lederen for Næringsforum i Fjellregionen, Kjetil Leteng fra Tynset, mener nå man må trykke på alle knapper som finnes og lage mest mulig støy for å redde arkivprosjektet.
Publisert 18.11.2013 kl 08:39 Oppdatert 18.11.2013 kl 10:26

Tips en venn på e-post:

Onsdag kveld sendte han brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og stortingsrepresentantene Gunnar Gundersen (H) og tor Adnre Johnsen (Frp). kopien gikk til de øvrige stortingspolitikerne fra Hedmark og NHO. Torsdag formiddag fikk samtlige stortingsrepresentanter brevet.

Store ringvirkninger

- Vi er svært forundret og overrasket over at regjeringens forslag til statsbudsjett innebærer å stryke 75 millioner kroner til nytt bygg for helsearkiv på Tynset, samt å stryke 5,8 millioner kroner til Høgskolen i Sør-Trøndelag til et nytt bachelorstudium i arkivfag, som er nødvendig i forhold til den planlagte etableringen på Tynset. Om Helsearkivet på Tynset ikke skulle bli realisert innebærer det store negative konsekvenser for næringslivet i hele regionen. På kort sikt betyr det at de enkelte næringsaktørers innsats i forhold til planlegging, innvesteringer, forberedelser og posisjonering for kommende oppdrag har vært meningsløs, skriver næringsforeninga.

Holde trykket oppe

- Hva kan dere egentlig gjøre nå i denne situasjonen? Flere firmaer har avtaler nesten i lomma. SVs Karin Andersen sier at næringslivsaktørene nå må henvende seg til Høyre og Fremskrittspartiet som faktisk sitter i regjering.

- Det er viktig å holde trykket oppe. Det er politikerne som nå kan gjøre noe.

- Karin Andersen hinter vel til at det kanskje er næringslivsfolket som i stor grad har sørget for ei blå-blå regjering? Hva med distriktsprofilen?

Gavepakke til kritikerne

- Dette er ei gavepakke til kritikerne av Høyre-Frp-regjeringa. Det blir ikke lett å være høyre- eller Fremskrittspartipolitiker i distriktet vårt dersom det virkelig skjer at arkivet blir borte. Nå er det om å gjøre å lage mest mulig støy, sier Leteng.

Han peker også på den situasjonen distriktet er i når man ikke lenger har noen lokale personer som er sentralt plassert i det politiske landskapet.

- Og tida jobber imot oss, konstaterer Leteng.

På forsiden nå


Leserbrev

Hva er Fjellhelse?

Feilaktige påstander om pengebruken

Odd Arne Ødegård og Øystein Tønset har i leserbrev tatt til orde for at prosjektet Fjellhelse bør legges ned snarest mulig

Sandbakken topper Venstrelista

Gard Erik Sandbakken er på topp på Venstre sin valgliste til høstens valg.

Hytteeier i Hessdalen mener saksbehandler har gått over sitt mandat

Nekter å betale gebyr

Bjørn Magnar Vik utførte forarbeid for påbygning på hytta i Hessdalen. Han ble av Holtålen kommune pålagt gebyr for ikke å ha sendt byggemelding.

Jon Olav Ryen prioriterer:

1: ordfører 2: prost

Jon Olav Ryen ønsker å toppe Senterpartiets kommunevalgliste i Folldal med henblikk på å overta ordførerklubba. Blir han ikke ordfører og prostestillinga besettes etter valget, ønsker han å bli prost.