...
Statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud, ANB

Erna Solberg gir oss arkiv-håp

Tirsdag ettermiddag fikk Tynset Høyres leder Berit Nordseth Moen møte statsminister Erna Solberg for å diskutere arkiv-saken på Tynset.

Publisert 22.11.2013 kl 12:18 Oppdatert 22.11.2013 kl 12:18

Tips en venn på e-post:

Det sterke felles engasjementet for arkivplanene på Tynset er årsaken til at statsministeren kom på banen.


Redaktøren mener

Statsministeren var på rundtur i Oppland og Hedmark, og møtte sine partivenner på Rica utenfor Hamar. – Nærmere et arkiv-ja, kommer vi ikke, konstaterte Berit Nordseth Moen etter møtet.

Det er tydelig at statsminister Erna Solberg har fått en aldri så liten innføring i arkivsaken. Hun var tydelig og sa at dette nå handler om en kvalitetssikring som de rødgrønne partiene etter hennes mening har tatt for lett på. Solberg mente de rødgrønne regjeringspartiene slengte rundt seg med byggeprosjekter på tur ut av regjeringskontorene.

Det som gir oss en viss optimisme, er tilføyelsen om hva kvalitetssikringen faktisk er, nemlig en kvalitetssikring av prosjektet som er planlagt på Tynset og ikke noen ny konsekvensutredning som kan lede til et annet prosjekt. Hun viste til den turbulensen som hun mente enkelte nå har vispet opp omkring mulige alternativer.

Verken Venstre eller Kristelig Folkeparti har brukt samme argumentsjon som regjeringspartiene for å ikke gi penger til arkivet på Tynset. For Venstre og KrF handler det om at arkivet ikke kom høyt nok på ønskelista da de forhandlet med regjeringspartiene.

Det er et flertall i Stortinget som støtter arkivbygging på Tynset. Dette har nå seget innover sentrale folk i Høyre og Fremskrittspartiet. Fallhøyden for regjeringa og Erna Solberg er rimelig høy dersom dette prosjektet nå skrinlegges. Da vil det ta lang tid før hun kan møte sine venner i Hedmark og Oppland igjen. Verken partivennene eller andre vil godta noe annet enn å realisere arkivbygget på Tynset.

Det sterke felles engasjementet for arkivplanene på Tynset er årsaken til at statsministeren kom på banen.

På forsiden nå


...

Ungdomsrådet i Røros tilbyr mobilkurs

For de som har behov for å lære mer om sin egen telefon og hvordan man bruker funksjoner på telefonene, tilbyr nå Ungdomsrådet i Røros kommune et kurs.

...

Enan består – i endret form

Formannskapet i Tynset ser for seg at Enan på Kvikne består som aldersboliger.

...

Her legges strategien for Hummelfjellet

Onsdag skrev Røros Invest AS og Ramlos AS under avtale med Sparebanken Hedmark for å kjøpe konkursboet Hummelfjell AS.

...

Elevpenger til trivsel på Tjønnmo-senteret

Før vi andre har rukket å finne skjegget og nisselua troppet elevrådet ved Tynset barneskole opp på Tjønnmosenteret med en hyggelig overraskelse.