...
Statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud, ANB

Erna Solberg gir oss arkiv-håp

Tirsdag ettermiddag fikk Tynset Høyres leder Berit Nordseth Moen møte statsminister Erna Solberg for å diskutere arkiv-saken på Tynset.

Publisert 22.11.2013 kl 12:18 Oppdatert 22.11.2013 kl 12:18

Tips en venn på e-post:

Det sterke felles engasjementet for arkivplanene på Tynset er årsaken til at statsministeren kom på banen.


Redaktøren mener

Statsministeren var på rundtur i Oppland og Hedmark, og møtte sine partivenner på Rica utenfor Hamar. – Nærmere et arkiv-ja, kommer vi ikke, konstaterte Berit Nordseth Moen etter møtet.

Det er tydelig at statsminister Erna Solberg har fått en aldri så liten innføring i arkivsaken. Hun var tydelig og sa at dette nå handler om en kvalitetssikring som de rødgrønne partiene etter hennes mening har tatt for lett på. Solberg mente de rødgrønne regjeringspartiene slengte rundt seg med byggeprosjekter på tur ut av regjeringskontorene.

Det som gir oss en viss optimisme, er tilføyelsen om hva kvalitetssikringen faktisk er, nemlig en kvalitetssikring av prosjektet som er planlagt på Tynset og ikke noen ny konsekvensutredning som kan lede til et annet prosjekt. Hun viste til den turbulensen som hun mente enkelte nå har vispet opp omkring mulige alternativer.

Verken Venstre eller Kristelig Folkeparti har brukt samme argumentsjon som regjeringspartiene for å ikke gi penger til arkivet på Tynset. For Venstre og KrF handler det om at arkivet ikke kom høyt nok på ønskelista da de forhandlet med regjeringspartiene.

Det er et flertall i Stortinget som støtter arkivbygging på Tynset. Dette har nå seget innover sentrale folk i Høyre og Fremskrittspartiet. Fallhøyden for regjeringa og Erna Solberg er rimelig høy dersom dette prosjektet nå skrinlegges. Da vil det ta lang tid før hun kan møte sine venner i Hedmark og Oppland igjen. Verken partivennene eller andre vil godta noe annet enn å realisere arkivbygget på Tynset.

Det sterke felles engasjementet for arkivplanene på Tynset er årsaken til at statsministeren kom på banen.

På forsiden nå


...

Vier tre programmer til Nytrøen

Onsdag 5. november starter en serie med radioprogrammer om spellemannen, komponisten og gardbrukeren Jostein Nytrøen. Gjennom tre programmer, hver av dem på 20 minutter, skal vi bli kjent med denne allsidige musikeren fra Vingelen.

...

Fornøyd med løsningen

Et samlet kirkelig fellesråd er fornøyd med at prosten tar permisjon, og at man har satt ned et utvalg som skal jobbe med å skape et forbedret arbeidsmiljø ved Tynset kirkekontor.

...

Avviste brutilbudet fra Gjermundshaug og Kruse-Smith

Statens vegvesen har innstilt Implenia Norge til brujobben i Alvdal.

...

Biskopen: - Prosten tar permisjon

Biskop Solveig Fiske er bekymret for menigheten, ansatte ved kirkekontoret og alle andre som er berørt av personalproblemene ved kirkekontoret på Tynset. Nå tar Prosten permisjon, mens en gruppe skal jobbe med veien videre.