...
SKEPTISK: Heidi Greni i Senterpartiet er kritisk til at kommunalministeren vil overstyre lokaldemokratiet for å få igjennom eventueller kommunesammenslåinger. Foto: Terje Pedersen, ANB

Greni beklaget arkiv-kutt

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) beklaget den blå-blå regjeringas kutt av penger til arkivbygging på Tynset under budsjettdetbatten onsdag.

Publisert 04.12.2013 kl 19:07 Oppdatert 04.12.2013 kl 19:07

Tips en venn på e-post:- Det lover ikke godt at statsråd Sanner i dagens debatt ikke ville bekrefte at plassering på Tynset står fast sjøl om realiseringen utsettes. Vi lover å presse på videre for å få prosjektet gjennomført, sjøl om vi led nederlag i denne omgang sier Heidi Greni, som tok opp saken i budsjettdebatten på Stortinget i dag.

- Vurdert i 2011

Heidi Greni viste i debatten til at det allerede i 2011 ble lagt fram en kvalitetssikrings- og konseptvalgutredning som konkluderte med at planene for arkivbygg på Tynset var et godt prosjekt sett både fra faglig og økonomisk synsvinkel. Plasseringen på Tynset vil dessuten ha store og positive ringvirkninger for hele fjellregionen. Tynset kommune har lagt ned mye arbeid og investert om lag 40 millioner kroner for å kunne ta i mot arkivene.

På forsiden nå


...

Fattet endelig vedtak om allaktivitetshus

Allaktivitetshuset i Ålen ble ødelagt i flommen i 2011. Ungdom og eldre har etterspurt et nytt alternativ, og mange forslag er lagt på bordet, men blitt forkastet. Torsdag vedtok endelig politikerne hvor allaktivitetshuset skal være.

...

Sjåfør stakk fra tollerne

Under en tollkontroll ved Vauldalen tollsted lørdag stakk en sjåfør fra tollerne. I bilen som stod igjen var det et større parti alkoholvarer og sigaretter.

...

Frykter for arbeidsplasser

– Jeg er redd for å miste arbeidsplassen min, sier ansatt Tone Beate Lund med tårer i øyekroken.