...
SKEPTISK: Heidi Greni i Senterpartiet er kritisk til at kommunalministeren vil overstyre lokaldemokratiet for å få igjennom eventueller kommunesammenslåinger. Foto: Terje Pedersen, ANB

Greni beklaget arkiv-kutt

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) beklaget den blå-blå regjeringas kutt av penger til arkivbygging på Tynset under budsjettdetbatten onsdag.

Publisert 04.12.2013 kl 19:07 Oppdatert 04.12.2013 kl 19:07

Tips en venn på e-post:- Det lover ikke godt at statsråd Sanner i dagens debatt ikke ville bekrefte at plassering på Tynset står fast sjøl om realiseringen utsettes. Vi lover å presse på videre for å få prosjektet gjennomført, sjøl om vi led nederlag i denne omgang sier Heidi Greni, som tok opp saken i budsjettdebatten på Stortinget i dag.

- Vurdert i 2011

Heidi Greni viste i debatten til at det allerede i 2011 ble lagt fram en kvalitetssikrings- og konseptvalgutredning som konkluderte med at planene for arkivbygg på Tynset var et godt prosjekt sett både fra faglig og økonomisk synsvinkel. Plasseringen på Tynset vil dessuten ha store og positive ringvirkninger for hele fjellregionen. Tynset kommune har lagt ned mye arbeid og investert om lag 40 millioner kroner for å kunne ta i mot arkivene.

På forsiden nå


Orkelbogen kjøper seg inn i Femundløpet

Orkelbogen friluftsenter ble i vår presentert som nytt villmarkssjekkpunkt i Femundløpet. Friluftsenteret med Steinar Munkhaugen i spissen har nå gått inn på eiersiden av Femundløpet AS.

...

Får full støtte til leiligheter

Formannskapet i Tynset gitt Vegard Torud full støtte til leiligheter på tre etasjer i hele bygget som i sin tid var lokaler for Felleskjøpet og slakteriet. Det er Jernbaneverket som er utfordringen i saken.

...

Kommunen tar grep på Steia

Alvdal kommune tar grep og styring på Steia, og kjører nå en uavhengig gjennomgang. Arbeidet med skyss-stasjonen har ikke gått på skinner, og maskinene står.

...

Siv Jensen: - Det blir arkiv på Tynset

Berit Nordseth Moen forteller at finansminister Siv Jensen ga klar beskjed om at det blir arkiv på Tynset under et møte mellom representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet i Hedmark og finansministeren fredag.