...
SKEPTISK: Heidi Greni i Senterpartiet er kritisk til at kommunalministeren vil overstyre lokaldemokratiet for å få igjennom eventueller kommunesammenslåinger. Foto: Terje Pedersen, ANB

Greni beklaget arkiv-kutt

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) beklaget den blå-blå regjeringas kutt av penger til arkivbygging på Tynset under budsjettdetbatten onsdag.

Publisert 04.12.2013 kl 19:07 Oppdatert 04.12.2013 kl 19:07

Tips en venn på e-post:- Det lover ikke godt at statsråd Sanner i dagens debatt ikke ville bekrefte at plassering på Tynset står fast sjøl om realiseringen utsettes. Vi lover å presse på videre for å få prosjektet gjennomført, sjøl om vi led nederlag i denne omgang sier Heidi Greni, som tok opp saken i budsjettdebatten på Stortinget i dag.

- Vurdert i 2011

Heidi Greni viste i debatten til at det allerede i 2011 ble lagt fram en kvalitetssikrings- og konseptvalgutredning som konkluderte med at planene for arkivbygg på Tynset var et godt prosjekt sett både fra faglig og økonomisk synsvinkel. Plasseringen på Tynset vil dessuten ha store og positive ringvirkninger for hele fjellregionen. Tynset kommune har lagt ned mye arbeid og investert om lag 40 millioner kroner for å kunne ta i mot arkivene.

På forsiden nå


...

Enan består – i endret form

Formannskapet i Tynset ser for seg at Enan på Kvikne består som aldersboliger.

...

Her legges strategien for Hummelfjellet

Onsdag skrev Røros Invest AS og Ramlos AS under avtale med Sparebanken Hedmark for å kjøpe konkursboet Hummelfjell AS.

...

Elevpenger til trivsel på Tjønnmo-senteret

Før vi andre har rukket å finne skjegget og nisselua troppet elevrådet ved Tynset barneskole opp på Tjønnmosenteret med en hyggelig overraskelse.

...

Sjukehus-styret fjerner Pasientreiser i Folldal

Sykehuset Innlandets styre hadde møte fredag, og vedtok flytting av Pasientreiser Innlandet fra Folldal.