...
Tynset-ordfører Salbu er optimistisk i forhold til KS2-rapporten fra Holte consulting. Foto: Lusparken arkitekter AS

Riksarkivaren mener det haster med arkiv på Tynset

Riksarkivar Ivar Fonnes sier til Arbeidets Rett at Arkivverket har et sterkt ønske om å komme i gang med arkivbygging på Tynset så fort som mulig.

Publisert 27.03.2014 kl 10:06 Oppdatert 28.03.2014 kl 10:12

Tips en venn på e-post:

Holte Consulting leverte sin kvalitetssikrings-rapport for halvannen uke siden. Rapporten gikk løs på mange elementer i prosjektet, og et sentralt poeng var hastigheten på nytt arkivbygg.

Holte Consulting har mye fokus på økonomi for selve prosjektet. Samtidig peker konsulentfirmaet på den kostnaden som Arkivverket vil få dersom de må ordne midlertidige lokaler.

– Det haster!

- Hvilke signaler har dere i Arkivverket gitt til Kulturdepartementet for hvor fort et arkivbygg kan stå klart?

- Dette haster, selvfølgelig. Det er ingen tvil om at vi ønsker å få realisert et nytt arkivbygg så fort som mulig. Jeg har fremdeles et lite håp om å få prosjektet med på 2015-budsjettet. Bygget må bli bra med hensyn til kvalitet og økonomi. Samtidig betyr tida mye for oss, sier Ivar Fonnes.

Hoper seg opp

Arkivmaterialet er i ferd med å hope seg opp. Derfor må Arkivverket se seg om etter alternative løsninger dersom det nye Helsearkivet og ikke minst sentraldepotet blir realisert innen rimelig tid.

På forsiden nå


...

Brannutrykning i Haltdalen

Brann og politi har rykket ut til røykutvikling i Haltdalen.

...

Løper hele døgn i strekk

Å løpe rundt og rundt den samme banen på 550 meter konstant i et døgn, er ikke noe problem for ultraløperen Tor Idar Lillekroken.

...

Skjerpet beredskap ved Vauldalen tollstasjon

- Terrorberedskapen ved tollstasjonen på Vauldalen blir økt i dagene framover etter den konkrete terrortrusselen mot Norge. Det sier lensmann Ulf Ivan Vintervold på Røros.

...

Tesla gjør seg klar for ny modell

Nærmer seg en ny stor milepæl for elbil-sensasjonen.