Kraftfull 1.maifeiring

Tog: Demonstrasjonstoget i Folldal var både langt og fargerikt, og vitnet om engasjement, sterke politiske meninger og samhold. Alle foto: Bård Høisen Lohn

Tog: Demonstrasjonstoget i Folldal var både langt og fargerikt, og vitnet om engasjement, sterke politiske meninger og samhold. Alle foto: Bård Høisen Lohn Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Første maifeiringen i Folldal ble gjennomført på entusiastisk og tradisjonelt vis, med taler og appeller, demonstrasjonstog med janitsjarmusikk, røde faner og bannere med tydelige politiske ytringer.

DEL

Feiringen startet klokken åtte med flaggheising ved statuen av gruvearbeideren, appell av Stian Grøndal Berget, og med nasjonalsang og arbeidersanger avspilt av Folldal janitsjarkorps. Dugelig med snø satte en heller vinterlig ramme om det hele.

Gruvekroa

Dagarrangementet på Gruvekroa startet høgdags, og samlet omkring 60 store og små som fikk høre dagens tale, appeller og toradermusikk, og med kaffe, kaker og åresalg ble dette en riktig trivelig stund.

 

Taler

Appeller ble holdt ved Stian Grøndal Berget (Ap), Ståle Støen (SV), Ronny Bekken Larsen (Rødt) og Mali Solvang (LO). Her ble det trukket både historiske linjer, og appellert til en mer likhetsfremmende og sosial politikk.

Dagens taler var leder for AUF i Hedmark Håvard Sagbakken Saanum. Han trakk noen raske historiske linjer, før han gikk over til å gjøre tydelig årets 1. maislagord «Arbeid for alle». Og her gikk han rett i strupen på regjeringa. Han påpekte statsministerens bagatellisering av den høye arbeidsledigheten vi har fått, likeledes regjeringas passivitet i og med den puslete viljen til å sette inn virkemidler mot ledigheten. Saanum mente at arbeidsledighetssituasjonen krever handling - nå!

Ellers svingte han innom både landbrukspolitikk, flyktningpolitikk, skolepolitikk og distriktspolitikk, før han avsluttet med å gratulere alle med dagen.

Appellanter: Fra venstre Ståle Støen, Ronny Bekken Larsen, Stian Grøndalen Berget og Mali Solvang holdt kraftfulle appeller med dagsaktuelle tema.

Appellanter: Fra venstre Ståle Støen, Ronny Bekken Larsen, Stian Grøndalen Berget og Mali Solvang holdt kraftfulle appeller med dagsaktuelle tema.

Tog

Folldølene tar ikke lett på 1. maifeiringa, det vitnet et langt demonstrasjonstog om. Og sjøl om andre Nord-Østerdøler også deltok, observerte vi at folldølene var klart i flertall blant de om lag 110 personene i toget. Og Folldal janitsjarkorps sørget for feststemning og god marsjtakt med klangfull musisering hele veien.

Artikkeltags