1.mai med faner og flagg i Ålen

 DIRIGENT I SPISSEN: Holtålen Musikkorps under sin eminente dirigent Knut Hage ved Holtålen Sykehjem.

DIRIGENT I SPISSEN: Holtålen Musikkorps under sin eminente dirigent Knut Hage ved Holtålen Sykehjem. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Først var det kirkegang, deretter tradisjonelt 1.mai-tog og taler for dagen.

DEL

Det var kirkeklokkene som ringte i anledning 1.mai, og minnet om at det var gudstjeneste i ærverdige Ålen Kirke.

Den ble bygget i 1881 og har så mye som 525 sitteplasser. Inne i kirka fikk de frammøtte oppleve Ålen sin nye vikarprest, svenske Ørjan Swenberg.

I løpet av gudstjenesten fikk de tilstedværende også høre presten synge. Etter sigende skal han være operasanger, noe som hørtes godt. Etter gudstjenesten var det klart for 1. maitog.

Etter tradisjon gikk toget med flagg og paroler mot dagens regjering, i tillegg til faner. Toget gikk opp til Holtålen Sykehjem og der ble de mottatt med flagg og klapping av beboerne og ansatte, som alltid.

Tilbake ved Hovet holdt leder i Holtålen Arbeiderparti, Ann Elisabeth Hansvold, en appell ved Rallarbautaen utafor Hovet med blomsternedleggelse.

Etterpå fortsatte feiringen og markeringen av 1. mai i Rallaren i Hovet.

Med opptredende av Ålen Musikkorps der de spilte "Internasjonalen" og alle reiste seg. Ungdomsapellen var det rennebyggjenta Linn Bruholt, rødruss for året, som holdt.

I sin korte, men tydelige appell der hun angrep regjeringen som distriktsfientlig med å gi de skylden for at det bare blir etablert byråkratstillinger som igjen skal kontrollere byråkrater.

- Av dette blir det ikke skapt ekte arbeidsplasser som Norge er helt avhengig av. Til høsten skal vi ha ei sosialistisk regjering som klarer å stoppe på forskjellsøkningene dagens regjering har skapt. De kan ikke få regjere i fire nye år, sa Bruholt.

Artikkeltags