10.000 kroner til Bergstaden teaterlag: – Kjempeviktig for vår videre utvikling

GAVE: Aina Sandnes Røste (til venstre) mottok pengegave av Hanne Kristin Stenmo (midten) og Hege Sandnes. De to sistnevnte ansatt i SpareBank 1 Regnskapshuset.

GAVE: Aina Sandnes Røste (til venstre) mottok pengegave av Hanne Kristin Stenmo (midten) og Hege Sandnes. De to sistnevnte ansatt i SpareBank 1 Regnskapshuset. Foto:

DEL

Bergstaden teaterlag, ved leder Aina Sandnes Røste, fikk overrakt 10.000 kroner av SpareBank 1 Regnskapshuset tirsdag.

– Økonomisk støtte slik som denne gaven er kjempeviktig for vår videre utvikling i Bergstaden teaterlag. Det er et sterkt teatermiljø her på Røros og vi ønsker å fortsette å dyrke teaterkulturen. Pengegaver gjør at vi kan tørre å satse videre og det blir en tryggere vei for oss å gå, sier leder Aina Sandnes Røste.

Regnskapshuset og Sparebanken SMN har et fond som kalles Hjertebanken som gjør at lokale kontorer kan få dele ut penger til lokale formål.

– Vi hadde en avstemning på nett blant de ansatte der vi bestemte at det var Bergstaden teaterlag som skulle få støtte. Det er kjempeartig for oss å kunne gi av overskuddet fra banken til lokalmiljøet og saker vi brenner for, sier avdelingsleder på Røros i SpareBank 1 Regnskapshuset, Hanne Kristin Stenmo.

Teaterlaget skal bruke pengene til utvikling av nye prosjekter og oppsetninger.

Sandnes Røste har vært leder i teaterlaget siden mai 2019.

– Jeg har lang fartstid i teaterlaget og det var kjempestas å bli spurt om å være leder. Det positive med teater er at det favner så mange. Ikke bare de som står på scenen, men alle de som skriver manus, driver markedsføring og lager kostymer. Og det er en god blanding av folk med ulik bakgrunn og alder som er med. Ved å være med på tater blir man kjent med seg sjøl på en annen måte, mener lederen for teaterlaget.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken