10. trinn ved Røros skole skulle egentlig sette opp musikalen An-Magritt tidligere i vinter. Det skulle være den 17. forestillingen i rekken av sceneproduksjoner ved Røros skole.

- En tradisjon vi er stolte over og gledet oss til, etter at vi satte opp musikalen Bør Børson Jr. på 7. trinn, fortalte elevene til Arbeidets Rett først i mars. Da hadde de fordelt roller og oppgaver og sydd og sunget og øvd lenge, og begynte å bli klare til forestillinger i Storstuggu men slik gikk det som kjent ikke. Alt ble satt på vent, men ikke lagt fullstendig på is, og nå er de klare med en forkortet konsertversjon.

- Vi må takke lærerne våre, først og fremst Unni Ryen og Håvar Dahl, for at dette blir mulig. Nå har de aller, aller fleste fått oppgaver på scenen eller ved siden av. Vi bruker profesjonell lyd- og lyssetting, samt erfarne musikere. De fleste elevene har roller på scenen, i tillegg til at mange jobber med scenografi, kostymer, kulisser, media og annet. Alle bidrar på ett eller annet vis, forteller to av de presseansvarlige, Kornelia Nilsgård Skancke og Naimi Renander Brandsfjell.

- Gjennom denne prosessen kommer vi tettere på hverandre, og vi blir en mer sammensveiset gjeng. Man får vennskap og minner for livet, og dette blir en verdig avslutning på 10 års skolegang for vår del, legger de til.

Tirsdag kveld er det åpent for flere, du må bare sikre deg billett. Det er rom for 150 i salen. Onsdag formiddag er det skoleforestilling og onsdag kveld blir det finale for 10. års skolegang med framføring for foreldre og foresatte.