10. trinn setter opp An-Magritt-musikalen

Av
DEL

- I år setter vi i 10. klasse ved Røros skole opp musikalen An-Magritt på Storstuggu. Dette er den 17. forestillingen i rekken av

sceneproduksjoner ved Røros skole, og det har blitt en tradisjon vi er stolte over, skriver 10. trinnselevene og forteller videre:

- På 7. trinn satt vi opp musikalen Bør Børson Jr., og vi har blitt godt kjent med vår folkekjære forfatter Johan Falkberget. I anledning fjorårets Falkberget-jubileum passer det godt å hedre Bergstadens store forfatter.

Skole-elevene minner om at dette er en stor og krevende oppsetting med et stort og innholdsrikt manus der mange av replikkene er på dialekt.

Edvard Normann Rønning har skrevet manus fritt etter Nattens brød og Henning Sommerro har komponert musikken.

- Begge er invitert til premieren, forteller Kornelia Nilsgård Skancke i mediagruppen til klassen.

De bruker profesjonell lyd- og lyssetting, samt erfarne musikere. De fleste elevene har roller på scenen, i tillegg til at mange jobber med scenografi, kostymer, kulisser, media m.m. Alle bidrar på ett eller annet vis.

- Gjennom denne prosessen kommer vi tettere på hverandre, og vi blir en mer sammensveiset gjeng. Man får vennskap og minner for livet, og dette blir en verdig avslutning på 10 års skolegang for vår del, sier elevene som jobber på spreng framover nå helt til forestillingene tirsdag 17. mars og onsdag 18. mars om kvelden.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags