– Enn så lenge holder 100-åringen seg godt, sier leder i Tylldal IL Jon B. Moen til Arbeidets Rett etter vel overstått kostymerenn.

Over 100

Kostymerennet ble arrangert i Vollenga og målet til arrangøren var at deltakerne skulle kle seg ut i kostymer fra 1916, grunnlagsåret for Tylldal IL.

– Jeg har ikke full oversikt over hvor mange som deltok men det var et sted mellom 100 og 130 stykker. Det må vi se er veldig bra, mener Moen.

 

Under kostymerennet ble det arrangert både hopp og langrenn for de aller sprekeste.

– Det er viktig å få med at dette var et samarbeidsarrangement mellom idrettslaget og Tylldalen bygdekvinnelag. Det gjør en flott jobb i bygda, forteller Moen.

 

God trend

Noe av målet med de mange arrangementene utover hele året var å få bygda til å komme seg ut mer, det forteller Moen har vært vellykket.

 

– Vi ser at det er flere folk ute på aktivitetene våre. Det er betydelig bedre oppmøte på for eksempel åpen dag på skihytta denne vinteren enn det var i fjor. Dette er veldig bra, det var også målet vårt da vi fant ut at vi ville feire de første 100 årene til idrettslaget på denne måten, sier Moen.

 

Ukentlig tur

Et arrangement som er blitt spesielt godt mottatt i bygda er «Ut i 100». Hver uke legges et nytt turmål ut på hjemmesiden til Tylldal IL.

– Dette har vært veldig populært og vi har mellom 60 og 100 registreringer på alle de turmålene vi har hatt så langt, forteller Moen som ikke har tid til å hvile stort mellom slagene.

 

Søndag er det klart for arrangement 14, da er skihytta åpen, lørdag 5. mars er det familiedag på skihytta, lørdag 12. mars går Tyslasprinten, palmesøndag er skihytta åpen igjen, skjærtorsdag er det isfiskekonkurranse på Storvordtjønna. Og slik går dagene i Tylldalen.