Gå til sidens hovedinnhold

34 nye koronasmittede siste døgn – alle fylker berørt

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er nå 147 registrerte koronasmittede fordelt på alle fylkene. 34 har fått påvist smitte det siste døgnet, en av disse er den første fra Nordland.

Også de nye tilfellene er hjemmeisolert og følges opp av den lokale helsetjenesten. Ingen av dem er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

Til sammen er 89 blitt smittet i forbindelse med reise til Italia, mens fire personer er smittet på reise til Østerrike.

– Vi har nå en intens innsats med smitteoppsporing i samarbeid med kommunehelsetjenesten som er berørt i de enkelte tilfeller, sier områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI).

Utvidet smitteområde

FHI har nå utvidet listen over områder med utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.

– Dette betyr at de som kommer hjem fra disse områdene, skal være oppmerksomme på symptomer som hoste, luftveisproblemer og feber 14 dager etter hjemkomst, sier Bukholm.

– Videre må helsepersonell som har vært på reise i disse områdene, holde seg borte fra jobb i 14 dager etter hjemkomst, sier han videre.

Dropp jobb og skole

Helsedirektoratet sier på sin side at alle som har vært i et område med vedvarende smitte, bør holde seg hjemme fra jobb og skole.

Folk som jobber i helsevesenet, bør nå droppe håndhilsing fullstendig, råder helsedirektør Bjørn Guldvog.

Neste oppdatering om koronasituasjonen kommer etter planen søndag kveld.

Kommentarer til denne saken