Mangfold av prosjekter i 4H

MUSIKK: Adrian Barø, Jenny Felgenhauer og Frida Malen Sandkjernan.

MUSIKK: Adrian Barø, Jenny Felgenhauer og Frida Malen Sandkjernan.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Forrige helg hadde Viken 4H på Glåmos og Freidig 4H på Os høstfest der årets prosjekter ble utstilt og vurdert

DEL

I Glåmos samfunnshus hadde medlemmene utstillinger innen en rekke felter som foto, elektro, musikk, strikking, ulike gardsaktiviteter, friluftsliv og mekking.

Har din 4H-klubb hatt høstfest? Send inn tekst og bilder til Arbeidets Rett. (Sak og bilde blir publisert på Retten.no og i papiravisa)

20 medlemmer

- Dette er prosjekter som medlemmene har drevet med det siste året, sier klubbrådgiverne Kari Haugsbak og Wenche Johnsen Sjøvik.

Under arrangementet var det underholdning, loddsalg og servering.

- Vi er 20 medlemmer og alle hjelper til under arrangementet, sier leder i Viken 4H og underholdningsansvarlig for Høstfesten, Frida Malene Sandkjernan.

15 av medlemmene stilte ut sine prosjekter og fikk dem vurdert av Gunnveig Sandnes, Tore Evavold og Ingrid Kjøsnes. Medlemmene fikk merker alt etter hvor mange år en har vært med i 4H.

Utmerkelser

Et medlem som har gjort seg fortjent til plakettnåla, utmerkelsen en får etter sju år i 4H, var ikke til stede. Benedicte Barø befant seg i Vadsø der hun hadde tatt seg et læringsår i Frelsesarmeen.

- Prosjektet hennes om Dynamo Polar blir sendt til Sør-Trøndelag 4H og blir vurdert der, sier Kari Haugsbak.

Dynamo Polar er Frelsesarmeens ungdomsteam i Nord-Norge. Åtte ungdommer fra ulike steder i verden driver ungdomsklubb og miljøarbeid i Vadsø, underviser og undervises i bibelen, besøker fengselet i Vadsø og Frelsesarmeen i Russland, blant annet.

Har lært mye

Seks av medlemmene hadde valgt seg foto som prosjekt. Noen arbeidet sammen, noen alene, men alle var enige om prosjektet ga en god mulighet til å komme seg ut i naturen.

- Vi har lært å ta bilder uten detaljer som forstyrrer. Bildekomposisjon, sier Sander Bekkos Holm i «4H Fotografen».

De andre fotografene i «4H Fotografen» er Ingvild H. Odden, Mari Hjertmoen, Mår Martesønn Lidahl, Tina Hjertmoen og Kamilla Klemmetvoll Nilsgård.

Mange prosjekter

Kristoffer Fuglstad Bendixvold hadde mekking som prosjekt.

-Jeg har reparert en sekshjuling og en snøfres. Jeg har også smurt opp ei samlerive, sier Bendixvold.

Morten Leon Fjellheim Haugen, Jone Haugsbak og Eva Marie Sorken har hatt naturbruk og gardsbruk som prosjekt.

Andreas Jensvold hadde «Tekniske duppeditter» som prosjekt.

- Jeg har hatt dette som hobby, sier Jensvold.

- Jeg har lodda sammen ødelagte ting for pappa. I følge bestemor drev han med akkurat det samme i sin ungdomstid. Han utdanna seg til elektriker, sier Jensvold.

Adrian Barø, Jenny Felgenhauer og Frida Malen Sandkjernan hadde valgt seg musikk. De sto da for det musikalske på ukulele, gitar og piano under Høstfesten i Glåmos samfunnshus.

Friluftsliv

Freidig 4H på Os har hatt friluftsliv som fellesprosjekt dette året

- Vi har hatt sju felleturer der vi har klatret i Verket, hatt kanotur på Narsjøen, isfiska i Dalsbygda og helgetur til Galdhøpiggen, sier leder i Freidig 4H, Jorun Bækken.

- Hele klubben har hatt ansvaret for å planlegge turer, lage turmat, arrangere aktiviteter for de andre og ta bilder, sier Bækken.

Aktivitetene i Freidig 4H ble presentert nærmere i Arbeidet Rett den 14.oktober.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken