Opplevde 1000 år på sju dager

Deltakerne fra Nord-Østerdalen: (f.v.) Eystein Magnus Vingill (Klettsno 4H), Ola Hansen Møllerud Hauen (Kvikk 4H), Jorun Bækken (Freidig 4H), Sigrid Marie Nygård (Fram 4H) og Andrea Myre Johaug (Freidig 4H).

Deltakerne fra Nord-Østerdalen: (f.v.) Eystein Magnus Vingill (Klettsno 4H), Ola Hansen Møllerud Hauen (Kvikk 4H), Jorun Bækken (Freidig 4H), Sigrid Marie Nygård (Fram 4H) og Andrea Myre Johaug (Freidig 4H). Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En hel uke til ende står telt, vennskap, opplevelser, volleyball, aktiviteter, konserter og mye annen moro på programmet for 4H-erne i Hedmark.

DEL

Årets høydepunkt for medlemmene i 4H er å dra på nordisk leir. I år gikk turen til Østfold og Kalnes videregående skole hvor cirka 1.100 ungdommer fra hele Norge og de andre nordiske landene møttes for å ha en drømmeuke.

– Vi koser oss masse! Leir er noe helt eget. Vi driver med mye futt og fanteri og blir kjent med en haug med trivelige folk, sier Jorun Bækken (16)

Hun var på leir sammen med 26 andre hedmarkinger. De hadde også med seg en 4H-er på utveksling fra Taiwan gjennom IFYE-programmet.

Temaet for årets leir var ”Saga to Science” og det preget programmet på alle måter.

Allsidig program

Programmet besto av blant annet vikingdag, sciencedag, volleyballturnering, underholdning, Allsang på Grensen, aktiviteter, turer og speed-dating.

Hedmark har markert seg gjennom storslagent volleyballspill i turneringen og i bryteleken ”rævkrok”. Fylket kjempet seg helt til semifinalene for både gutter og jenter.

Hedmarkingene var også med da alle de 1100 deltakerne var på TV-sendingen til ”Allsang på Grensen” på Fredriksten Festing i Halden.

Tar i bruk hele Østfold

Mottoet til 4H er «å lære ved å gjøre», og det fikk de prøvd seg på under leiren. I forkant hadde de valgt ulike aktiviteter de vil være med på i løpet av leiruka, og de kunne velge blant annet motorsagkurs, paintball, fisking, judo, blomsterdekorering, klatring og sikring, kanopadling og besøk til sciencesenter.

– Det har vært veldig lærerikt, synes Ingrid Vestby og Ingrid Astrup fra Våler. På leir får vi alltid lært noe nytt og prøvd oss på aktiviteter som vi kanskje ikke har drevet med før, forteller solunga.

Leirarrangør er 4H Østfold, og de tok i bruk alle sider ved fylket. Fra vikingtida da vikingkongen Olav den Hellige grunnla Sarpsborg i 1016 til Inspiria sciencesenter som er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen realfag, fra gruvebesøk i Indre Østfold til Hvaler Nasjonalpark som er kjent for sin flotte natur med den fantastiske skjærgården og blankskurte svaberg.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken