Mye friluftsliv i Klettsno 4H

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Klettsno 4H i Vingelen har lagt bak seg et år fylt av friluftsliv. Hele klubben valgte å ha dette som tema, og av 28 medlemmer var det ca 15 som også hadde det som sitt personlige prosjekt i år. Alt fra isbading og rafting til villreinjakt i Forollhogna har stått på programmet.

DEL

(Innsendt artikkel) Nylig var det høstfest i Fjellheim, ei solid avslutning på årets arbeidsår. På menyen stod reinsgryte av egenskutt rein samt gulrotsuppe laget av gulerøtter som klubben tok opp sjøl i Grim Jardar Aasgårds åker.

Klubbens medlemmer imponerte de ca 80 frammøtte med alle sine friluftsaktiviteter. Isbading i Sandtjønna ble startskuddet for friluftsprosjektet, før det fortsatte med snøhuletur på Gjersjøen, fisketur med overnatting, rafting i Glomma, kanopadling, samt flere kortere og lengre fjellturer med bålkos.

Har din 4H-klubb hatt høstfest? Gå inn her:
Send inn tekst og bilder til Arbeidets Rett. (Sak og bilde blir publisert på Retten.no og i papiravisa)

I sommer var også utemat i fokus, da klubben fikk delta på Vingelen Bygdekvinnelags kurs i utemat. Dette foregikk på Klettsno 4H egen uteplass ved elva Lona, og kursleder Anita Rennemo lærte bort mange spennede retter, bl. a kalkun og lammelår kokt i kokegrop.

Prosjektlederne Jakob Trøan og Øistein Aasen er imponert over 4H-medlemmene.

-Alle har stått på. Ei snøfonn med flere lag med is stoppet ikke disse ungene og ungdommene! 5 timer brukte de på å få til huler for 20 overnattingsgjester fra 9 til 15 år.

-Klubben søkte og fikk tildelt en reinskalv av Utmarkslaget i bygda. Jaktturen der denne ble skutt av en av klubbens medlemmer var også en flott opplevelse, sier Trøan.

Hest, Baking, Strikking og Rubiks kube var eksempler på andre prosjekter som var gjennomført.

Du kan også lese om høstfester i Alvdal med Kvikk 4H  Kvikk 65-åring, Viken på Glåmos og Freidig på Os. Mangfold av prosjekter i 4H.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken