Hun forteller at de hele tiden har planlagt som om det skulle bli gjenåpning uten koronarestriksjoner.

- Vi har imidlertid vært forberedt på at det kunne skje noe som gjorde at vi måtte endre, og vi har kriseløsninger dersom det viser seg at vi likevel ikke kan arrangere for fullt når det nærmer seg, sier hun.

Hun forteller også at billettsalget ikke er helt på gammelt nivå, og hun tror mange har plassert seg på gjerdet for å se hvordan koronasituasjonen blir utover vinteren.

- Vi solgte mange billetter da salget åpnet i desember, så har det blitt roligere. Nå håper vi imidlertid at det løsner igjen. Vi ser at mange av de faste gjestene våre ennå ikke har kjøpt billetter, og vi regner med at de kommer når restriksjonene ser ut til å bli historie. Oppfordringen til alle blir derfor å bestille billetter - det er mye spennende på årets program, sier hun.

Sang i sentrum

Dagene 17.- 20. mars er avsatt til den femte årstid i Bergstaden.

- Da skal 100 musikere fylle kirkerommet, Storstuggu og de andre lokalene med sang og musikk. Bergstaden Røros vil være kledt i tulipaner. Det er tid for festspill i ordets rette forstand! Det er med etterlengta og entusiastisk glede vi ønsker publikum velkommen til Vinterfestspill i Bergstaden 2022. Årets program har sang i sentrum. Sang fra nært, sang fra fjernt, gammel sang og ny sang, solosang og korsang, klassisk sang og folkesang, skriver kunstnerisk leder Øyvind Gimse om årets vinterfestspill.

Kirsti Sæther forteller at høydepunktene kommer tett i årets program, og nevner blant annet Lun Lørdag med Alf Hulbækmo sitt nye verk over Johan Falkbergets dikt "Den første sang på fjellet" sammen med Nidarosdomens jentekor. Verket skrev Hulbækmo til Vinterfestspill 2021. Da satte pandemien en stopper for konserten. Men nå skal sangen endelig få klinge over fjellet fra Røros kirke.

- Ellers er KonstKnektan våre på plass, og fra Dovre kommer Per Arne Glorvigen med sin Bandoneon, fra Sverige kommer en fantastisk nyckelharpe-spiller Emilia Amper, Bendik Smedåsgjelten Qvam kommer med bukkehorn, trompet, gitar og sangstemme, og det kommer mange gode pianister og fiolinister. Nå gleder vi oss stort til årets Vinterfestspill, og vi har allerede bestilt 5.000 tulipaner, sier Kirsti Sæther.