Etter siste dagers kraftige snøfall i deler av Norge, har Storebrand Skadeforsikring mottatt et økende antall meldinger fra kunder som har fått bilen sin skadet på grunn av brøytebil.

Melder metrologene om kraftig snøfall eller laver snøen allerede ned, kan det være lurt å sjekke hvordan forholdene er der du parkerte bilen.

– Er du veldig uheldig og ikke ser hvilket registreringsnummer det er på brøytebilen som har forårsaket skaden, må du bruke egen kaskoforsikring med fradrag av egenandel og bonustap. Kunder uten kaskoforsikring vil ikke ha dekning for skadene på bilen sin. Da kan det dessverre fort bli dyrt, sier leder for skadeoppgjør, Harald Lindeman i Storebrand Skadeforsikring.

Trange gater

Det er spesielt biler som står parkert i trange gater der fremkommeligheten i utgangspunktet er begrenset, som er i risikofaren for å bli påkjørt av brøytebiler eller andre store kjøretøyer. Også langtidsparkerte biler er i faresonen, da disse etter hvert blir helt dekket av snø.

– Dersom det meldes om kraftig snøfall, eller du ser at snøen laver ned og du er usikker på om bilen din står trygt i, kan det være en god idé å finne en annen plass å parkere, sier Lindeman.