Alt er ikke helt ferdig enda ved Ålentorget. Men snart har ålbyggene virkelig fått det de fortjener. Det er bare kreativiteten som må fortsette å gro slik at dette området kan utvikles til enda noe mere. Til kommende helg vil starten av Øyungen Rundt skje herfra.

Ble satt pris på

Ingen ringere enn Lars Ingmar Nyhus hadde Bygdapreg plukket ut som den aller første prisvinneren «Døgtugprisen» på fem tusen kroner som Bygdapreg har etablert som en årlig prisutdeling under «Ålendåggån».

- Uten deg og dine medhjelpere hadde vi ikke hatt Graftås samfunnshus lenger. I 2006 kunne ikke strømregninga betales og nå vet jeg at dere har penger på bok, uten støtte fra kommunen eller andre. Med deg og dine kamerater i spissen er det en ære for meg, på vegne av Bygdapreg å overrekke deg denne prisen, sier Østeng Hov.

Prisvinneren

Alle som kjenner Lars Ingmar Nyhus vet at han har mange jern i ilden. Nå står arrangementet Hardhaus for tur i slutten av juli som er et tre-dagers terrengløp han er med og arrangerer. Prisvinneren spiller også i bandet Dakota.

Han fikk prisen for engasjement, drivkraft og ståpåvilje.

An-Magrittløpet

Tross regnbyger meldt på yr.no kom hele 91 damer til start lørdag ved Ea-brua. Dette var for 24. gang og her er det lav terskel for å delta. Damene med Åse Berg og de andre som har stått bak i 24 år håper at Ålen IL nå kan overta.

Evigunge Marit Stene som sammen med Hildur Grøtli, Jenny Langeng, Emma Håkensen og Marit Hov har deltatt alle årene mener at Ålen IL burde overta.

- Jeg kunne tenkt meg en konkurranseklasse, sier oppvarmingsinstruktøren Ragnhild Hov som kom først i mål.

Sanggruppa «Godt Voksen» på scena med «Sangen til bygda» ved Ålentorget bidro sterkt til å lage stemning i regnværet.