Ålen skisenter fyller 20 år og gir tilbake til bygdefolket

INVITERER: Håvar Sørdal inviterer til gratis kjøring i Ålen skisenter til helga. I samarbeid med Sparebank feirer de at skisenteret fyller 20 år samtidig med at banken arrangerer Sofakampen.

INVITERER: Håvar Sørdal inviterer til gratis kjøring i Ålen skisenter til helga. I samarbeid med Sparebank feirer de at skisenteret fyller 20 år samtidig med at banken arrangerer Sofakampen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag feirer Ålen skisenter at de runder 20 år, noe som gjøres i samarbeid med Sparebank 1 SMN. Da arrangerer banken Sofakampen mens skisenteret tilbyr gratis kjøring for alle.

DEL

- For å få til noe som er litt slagkraftig samarbeider vi med Sparebank 1 og slår skikkelig til, sier Håvar Sørdal ved Ålen skisenter.

Han fortsetter med å fortelle litt om bakgrunnen for helgas feiring.

- Det var planer om skisenter i Ålen helt tilbake på 70-tallet. På slutten av 90-tallet gikk lokalbefolkningen sammen om å bygge skisenteret som åpnet i 1999, sier Sørdal.

Helgas feiring er ment som en honnør til alle de som la ned en innsats under oppbyggingen til skisenteret.

- Skisenteret var et gedigent dugnadsprosjekt hvor hele bygda var med. Det var en veldig stor idealisme som lå bak det å få til anlegget, fortsetter Sørdal.

Derfor vil alle som kommer innom skisenteret lørdag få gratis adgang til alle fasiliteter.

- Vi har gratis kjøring og gratis skiutleie for alle. Vi ønsker å vise anlegget fra det beste side, så vi tilbyr fri tilgang til både bakker og parken. Dessuten har vi masse langrennsmuligheter som det naturligvis er fri tilgang til. Vi håper spesielt at de som var med under oppstarten tar turen hit, sier Sørdal.

Av aktiviteter blir det slalåmcup, rebusløp og hundekjøring. Servering er selvsagt også på plass. Sørdal forteller at de kommer til å videreføre tilbudet med tilnærmet halv pris for årskort, som et godt tilbud i jubileumsåret. Sparebank 1 være til stede denne dagen, og gjennomføre egne aktiviteter og gi gode tilbud. Dagen i skianlegget varer fra 10-16, men feiringen avsluttes ikke selv om skitrekket stopper.

- På kvelden arrangerer vi pub-aften, med servering av god drikke og musikk fra trubadur, sier Sørdal, før han kommer med et ønske helt til slutt.

- Nå ønsker vi oss bare bra vær og fullt med folk!

Artikkeltags