Fredag går startskuddet for Hardhausen, et tredagers terrengløp som arrangeres for aller første gang fredag, lørdag og søndag. Noen dager før helga var det rundt 100 påmeldte som hadde tegnet seg.

Løpet foregår i fjellområdene mellom Tydal og Ålen i et variert terreng. 54 kilometer er fordelt på tre løp på tre dager, og her er det kanskje ikke bare vinnere som bør tituleres som hardhauser etterpå.

Initativtaker Lars Ingmar Nyhus har tidligere sagt at han fikk ideen til det som etter hvert skulle bli Hardhaus på en treningstur rundt Riasten i fjor sommer.

Første løp er Riasten rundt på 15,2 kilometer. Lørdag er det Kjøliskarven som står for tur. 16 kilometer skal forseres og her er det også satt opp spurtpriser. Søndag er det jaktstart og langløp på 23 kilometer.

På nettsiden til løpet beskriver de Hardhaus slik:

- Her får du testet kroppen i vakre omgivelser på flere typer underlag. Man går fra høyt tempo etter grusvei og sti første dag, til toppløp i høyfjell andre dag, og avslutter med selveste Hardhausen tredje og siste dag (søndag). Mer om hver enkelt løype finner du HER.