-Jeg ble temmelig overrumplet av å bli «Årets ildsjel, og jeg forstod ikke hvor stort dette var før jeg begynte å undersøke litt rundt. Det er nesten så det ikke har gått opp for meg enda heller, for jeg er veldig ydmyk og takknemlig over å være i et så celebert selskap med tidligere ildsjeler og andre lokale pådrivere på Røros, forteller en ydmyk 47-åring.

Bueskytterne i H.E.G. IL er forbilder

Bueskyttergruppa i HEG Idrettslag har vært gjennom en sterk vekst på kort tid og klubben kan se tilbake på fantastiske resultater i både NM, EM og VM og hele 40 norgesrekorder i løpet av tre år. På mesterskap og konkurranser snur folk seg etter utøvere med HEG -drakt og stopper ofte opp når de ser en rørosing «in action».

- Mange undrer seg over hva vi gjør som har oppnådd så gode resultater, og hvordan vi som så liten klubb stadig kan komme med nye utøver som hevder i toppen, men den hemmeligheten røper vi aldri, sier Lars Erik og gliser lurt.

Vi "ser" alle

-Neida, vi har ingen hemmeligheter, men vi har mange fordeler av å være en liten klubb., sier og han og forklarer.

- Ungdom som kommer hit blir innlemmet i et fantastisk sammensveisa miljø der ingen er bedre enn noen andre, alle får personlig opplæring av en av våre fire instruktører og blir sett. Gjennom felles innsats og samarbeid får alle et eierskap til det vi driver med. Mange har aldri vært del av noen idrett før de begynner med bueskyting, og det å se ungene oppleve mestring og glede og finne ut at de både har talent og konkurranseinstinkt varmer innerst i hjerterota. Hvis du går medlemmene nærmere i sømmene, ser du dessuten at det er mange tette familiebånd her. Vi er en lavterskel familieaktivitet med hovedmotto om å ha det artig. Jeg kan vel bare oppsummere med å si at vi har noe unikt her i Galåen, forteller Lars Erik.

Lidenskapen er Lars Erik i et nøtteskall

Det tok virkelig av da Lars Erik fattet interesse for bueskyttersporten. Det gjør det ofte med 47-åringen som har en aktiv fortid innen både kiting og klatring. -Det er ikke uten grunn at «all or nothing» beskriver meg så godt. Jeg klarer aldri å være bare den som sitter stille og lytter til andre, jeg vil være aktiv, delta og bidra. Linda og jeg kom selv inn i bueskytinga gjennom ungene. Etter et par treninger, orket vi ikke sitte på sidelinjen og se på lengre, og begynte å skyte selv. Det begynte som en hobby, og deretter ballet det bare på seg til at det ble en altoppslukende lidenskap og jeg selv begynte å konkurrere.

Utøver og trener på øverste nivå

30 000 årlige skutte treningspiler og en genuin interesse for sporten har ført Lars Erik rett inn i norgeseliten med både individuelt og laggull under høstens NM, men det er ikke nok i hans hode.

-Jeg har parallelt med egen utvikling utdannet meg til Trener 2, som er det høyeste nivået i Norge. Snart går turen til Sveits og den internasjonale trenerutdanningen der. Da vil jeg være en av bare fire-fem i landet med tilsvarende kompetanse. Det fører også til at jeg får enda mer å gi tilbake til klubben og medlemmene våre. Det er veldig viktig så vi kan fortsette å utvikle skytterne våre. Kanskje har vi enda flere EM og VM-deltagere innen et par år, tenker Amundsen.

Deler prisen med resten

Lørdag tar Lars Erik, samboer Linda og Lars Eriks foreldre turen til Trondheim for å være med i kåringen av årets ildsjel i Trøndelag. Det blir en dag med mye følelser. -Jeg har ikke tenkt så mye på det, men jeg er håpløst lettrørt og det vil nok vandre en del tanker og følelser gjennom meg den kvelden. Kanskje vil det synke inn hvor stort dette er etter hvert også, men uansett handler dette om så mye mer enn bare meg. Jeg vil dele dette med alle bueskytterne i HEG Idrettslag, for uten dem hadde ikke jeg vært der jeg er i dag, sier Lars Erik takknemlig og sender en stor takk deres vei.