Egg, mjølk og mjøl blir pannekaker! Det vet barnehageungene i Alvdal etter i dag

ARRANGØRENE: Malin Fanebust, Anne Goro Øynes Fanebust, Geir Lohn, Guri Grimsgård og stalljente Una Holmeslett inviterte til Storsteigen.

ARRANGØRENE: Malin Fanebust, Anne Goro Øynes Fanebust, Geir Lohn, Guri Grimsgård og stalljente Una Holmeslett inviterte til Storsteigen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Hvor kommer maten vår fra? Det var spørsmålet som ble stilt til barnehagebarna i Alvdal da Alvdal Bondelag inviterte barnehagene til Storsteigen Landbruksskole.

Arrangementet åpner på en måte kampanjen i forbindelse med årets jordbruksforhandlinger.

Bøndene i Alvdal er opptatt av å synliggjøre for folk hvor maten kommer fra. De har vært aktive i den nasjonale aksjonsgruppa i forbindelse med årets jordbruksforhandlinger og ønsker å ha en positiv vinkling på aksjonen.

Ifølge Geir Lohn og Anne Goro Øynes Fanebust i bondelaget blir de som oftest møtt med positive holdninger til norsk landbruk:

- Det er godt med goodwill blant folk. At folk ser hvor viktig landbruket er, ikke minst for distrikter som vårt.

Spørsmålet barnehagebarna fikk var nok veldig enkelt.

Alle hender i været, for alle visste hva en pannekake bestod av; egg fra høna og mjølk fra kua.

- Mjøl blir lagd av korn. Nesten alt sammen kortreist og norsk mat. Bortsett fra saltet, sukkeret og sjokoladen, ifølge bondelagsleder Geir Lohn.

Ungene stortrivdes i det nydelige været. Pannekakene gikk ned nesten fortere enn Anne Goro, Geir og Guri Grimsgård fra bondelaget klarte å steke. Og gardsplassen på Storsteigen innbød til fri utfoldelse. Ingen biler eller andre maskiner, bare tre utrolig søte og viltre sjarmtroll i en liten innhegning satt opp for anledningen.

De tre geitekillingene fikk en stor dose med oppmerksomhet i dag.

Artikkeltags