Hjertevarme og galskap

Ludvik og Solan har lange dager på Aukrustsenteret i sommer, men nyter hvert sekund. I hvert fall Solan - Ludvik synes nok at det er litt fali'.

Ludvik og Solan har lange dager på Aukrustsenteret i sommer, men nyter hvert sekund. I hvert fall Solan - Ludvik synes nok at det er litt fali'.

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er hjertevarme og galskap både utenfor og inne i huset, sier daglig leder Audun Lutnæs om sommeren på Aukrustsenteret.

DEL

Han sikter til utstillingen med Øystein Dolmens tegninger, i tillegg til Kjell Aukrusts univers. Lunt og morsomt, og akkurat i Aukrusts ånd.

– Det passer for barn i alle aldre, fortsetter han med glimt i øyet, og har med det en tydelig henvisning til at det ikke bare er alderen han da mener. Salgsutstillingen med tegninger står framme til 20. august, og har 81 bilder.

– Dette er altså Solan og Ludvik, og Knutsen og Ludvigseen under samme tak. De har mye til felles med hverandre, sier Lutnæs.

Flaskehoppbakken

Fornyelse er også viktig, for at turistene ikke skal la det bli med bare én tur. I løpet av sommeren kommer det opp noe annet som er passe sprøtt, nemlig en flaskehoppbakke. Det er usikkert når den kommer opp. Kanskje før Kalvstock som var sist helg, men i hvert fall helt sikkert før sommertoget stopper på Alvdal 14. juli. Ellers så er raketten det store trekkplasteret, ikke minst for barnefamilier.

– Det er viktig for oss å introdusere dagens barn og unge til Flåklypa, mener Audun. Solan og Ludvik som går rundt på senteret er også populære, for hvem vil vel ikke ta en selfie med disse to?

Roser ungdommen

Det er ikke så rent få alvdalsungdommer som etterhvert har hatt sommerjobb på Aukrustsenteret. Mange kommer igjen år etter år. Både kaféen, informasjonen, butikken, rakettverkstedet, guidingen og ikke minst Solan og Ludvik, er populære arbeidssteder.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra folk, på at ungdommene våre tar godt i mot dem. Ungdommene er jo de første de treffer når de kommer, og de siste de treffer før vi drar. Så de tilbakemeldingene betyr mye for oss, sier Audun.

Artikkeltags