Sommerens turtips i Fjellregionen: Fjøshøa og Korsberghytta

Alvdal vestfjell: En liten pause ved bua ikke langt fra Kvislåsætra, Fjøshøa i bakgrunnen.

Alvdal vestfjell: En liten pause ved bua ikke langt fra Kvislåsætra, Fjøshøa i bakgrunnen. Foto:

Tursesongen er her for fullt! Fram med ryggsekk, fjellsko, matpakke, pågangsmot og godt humør! Det er så mange flotte naturperler i fjellregionen vår, noen oppdaget og godt besøkt, andre ikke. Her er det bare å velge og vrake, enten det er en litt mer krevende topptur, eller en rolig rusletur tilpasset hele familien. Sommerens turtips går til alle kommunene i distriktet vårt, dette er dagsturer som er ment å passe alle turglade i alle aldre.

DEL

Alvdal: Fjøshøa (1381 moh) og Korsberghytta.

Alvdal vestfjell er et tur-eldorado. Her kommer du langt inn i fjellheimen på fine seterveier, fra Haustdalen og Sølndalen i nord til Aumdalen i sør. I Alvdal vestfjell ligger også den høyeste fjelltoppen i Fjellregionen, Storsølnkletten 1827 moh. En fin familietur som ikke er krevende, og som kan kombinere topptur og en koselig vandring i lett åpent høyfjellterreng, er toppen av Fjøshøa (1381 moh) og turen sørover til Korsberghytta (DNT) ved Kvislåtjønna.

Adkomst og terreng

Fra RV3 på Alvdal, ta av mot Baugen Fv683. Ved neste veikryss, ta til venstre Vestateveien Fv684. Ved Valleråmoen, ta bomveien opp til høyre, denne går inn Aumdalen til Dølbekksætran. Herfra går det setervei opp fjellet inn til Kvislåsætra. Her er det en parkeringsplass med skiltet T-rute sørover til Korsberghytta. Beregn ca 2 timer tur retur. Fjøshøa som ligger opp til høyre ved parkeringsplassen, har ikke skiltet rute. Toppen kan nås fra flere kanter, det enkleste er å følge stien som tar av ved seterveien mellom Fjøshøa og Dølbekkhøa. Et godt turkart kan være til god hjelp. Terrenget i området er tørt og fint. God tur!

Utsikt fra toppen

Fra toppen av Fjøshøa er det en fantastisk utsikt i alle retninger med Store og vesle Sølnkletten i vest, som de mest markante. De nærmeste nabotoppene Nysæterhøa i nord, og Dølbekkhøa i nordøst, er lett tilgjengelige avstikkere fra Fjøshøa.

Artikkeltags