Gå til sidens hovedinnhold

Feiret første spadetak for ridehall med champagne og jordbær: – En drøm går i oppfyllelse

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har jobbet i 20 år for å få til en ridehall, så dette er en stor dag. Det sier Tirill Langleite om at det første spadetaket for en regional kjøre- og ridehall på Storsteigen videregående skole i Alvdal ble tatt lørdag.

Langleite er ridehallsjef i prosjektgruppa til Nord-Østerdal hestesportsklubb, som særlig de to siste årene har jobbet intensivt med å realisere drømmen om Fjellregionen ridehall som nå går i oppfyllelse.

10 millioner kroner

Mandag starter Tronfjell Maskin gravingen for en ridehall til 10 millioner kroner på tomta mellom Alvdal prestegård og Storsteigen. Gravearbeidene er beregnet å være ferdig til 17. mai. Da kan fundamenteringen og støpingen komme i gang.

– Stålet kommer i uke 24 (11. – 17. juni), og laftet og råbygget skal være ferdig på plass i løpet av sommeren, sier Langleite.

Etter 20 års kamp blir det nå ridehall på Storsteigen 

Målet er at den oppvarmede hallen på 31 x 70 meter med 315 tribuneplasser skal åpne til skolestart.

Selve ridebanen blir på 24 x 65 meter, mens internasjonal standard er 20 x 60 meter. Prosjektgruppa for Fjellregionen Ridehall ønsker imidlertid at det også skal kunne kjøres hest med vogn.

Stor dugnadslyst

 – Innvendig må det gjøres en del på dugnad, og mange har meldt sin interesse for å være med. Tribunestolene står lagret på Alvdal prestegård og skal etter hvert gi publikum en førsteklasses «seating» for gjester, sier Langleite.

Hyllet Tirill Langleite 

Hun legger til at hallen skal være tilgjengelig for alle og håper og tror at den vil bli til glede for mange i hele regionen.

– Prosjektgruppa har allerede har fått sin første booking for dølehest-NM i juni 2019. Det er et stort arrangement som vil samle mange to og firbeinte fra hele landet. Det er mange brikker som må på plass, men vi skal være innflyttingsklare i 2018 som planlagt, forsikrer ildsjelen for ridehallen om.

 

Heidundrende innflyttingsfest

Hun og resten av prosjektgruppa lover en heidundrende innflyttingsfest, der alle som har stått på for å få realisert denne store drømmen skal hedres med pomp og prakt.

– Det er veldig viktig for driften av Storsteigen videregående skole at ridehallen kommer på plass. Vi trenger et hestesportsenter for å ta vare på den kulturen og interessen som er rundt hest i hele Fjellregionen, og neste skritt er å få laget et hestgiveri. Ved transport med bil over lange etapper til hestestevner, Rørosmartnan og andre formål er det veldig godt for både to og firbeinte med et sted å overnatte, og vi håper at boligen på Alvdal prestegård kan brukes som hestgiveri. Gamle bygninger uten at det er liv i stuene gir ikke folk så mye som når de brukes, og det finnes mange slik tilbud i andre land bortsett fra Norge, sier Langleite.

– Nå eller aldri for ridehall på Storsteigen 

Hun slår fast at det må gjøres aktiv markedsføring og at ridehallen må drives på en måte som får folk til å føle seg velkommen

 – Ventetiden på en ridehall har vært lang, men når det først skjer noe så skjer det fort, smiler Langleite optimistisk.

 

Kommentarer til denne saken