– Misforståelse at alle vil vrake Gundersen

Nestleder Anne Marie Dalen i Alvdal Høyre sitter foran til høyre. Bak sitter leder Liv Gjermundshaug Thoresen. Når skal styret møtes og bestemme seg for hvem de går for som Høyres toppkandidat i Hedmark foran stortingsvalget.

Nestleder Anne Marie Dalen i Alvdal Høyre sitter foran til høyre. Bak sitter leder Liv Gjermundshaug Thoresen. Når skal styret møtes og bestemme seg for hvem de går for som Høyres toppkandidat i Hedmark foran stortingsvalget. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– At alle Høyres lokallag i Nord-Østerdalen vil vrake Gunnar A. Gundersen som Hedmarks toppkandidat til stortingsvalget 2017, må bygge på en misforståelse, sier Anne Marie Dalen, nestleder i Alvdal Høyre.

Hun viser til at Hedmark Høyres nestleder og Tynset Høyres leder Terje Hylen har uttalt til Østlendingen at alle Høyres lokallag i Nord-Østerdalen vil bytte ut Gunnar A. Gundseren på Stortinget til fordel for Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Lokallaget i Alvdal har styremøte onsdag 24.august, og der skal de diskutere og bestemme hvem de ønsker som toppkandidat.

Selv snakker Dalen varmt for Gundersen.

– Han har erfaring fra livet utenfor politikken; det er også vesentlig for å kunne gjøre en god jobb. Erfaring utenom politisk virksomhet er en god og viktig ballast å ha med seg for å gjøre en mest mulig jobb som stortingspolitiker. Han er dessuten uredd, og slike folk trenger vi, fortsetter hun.

Dalen legger vekt på Gundersens engasjement i rovviltpolitikken.

– Innsatsen hans i rovdyrpolitikken står det respekt av. Han tør å tale sitt regjeringsparti imot, og han tør å kalle regjeringens tolkning av Bernkonvensjonen for et «makkverk», sier hun videre.

– Rovdyrpolitikk er også mer enn ulv. Det berører næringsliv, både de som driver med beitedyr og de som har jaktressurser, sier Dalen.

Hun legger til at hun mener dagens rovdyrpolitikk er et ran av folk som driver beitenæring i Hedmark, og at både beitenæring og jaktressurser forsvinner.

– Jeg mener vi skal sette pris på politikere som har gjort en innsats som monner i rovdyrpolitikken, og i mange andre saker som er viktige for Hedmark. Det gjør man ikke ved å vrake Gundersen, sier Dalen.

Om Kristian Tonning Riise sier høyrepolitikeren fra Alvdal at han utvilsomt er et stort politisk talent.

– Hans tid vil helt sikkert komme, kommenterer Anne Marie Dalen.

Artikkeltags