Alvdal til finalen i «Klassequizen»

FULL JUBEL: Klasse 10 ved Alvdal ungdomsskole jubler over å ha et lag i finalen av NRKs "Klassequizen 2018. Laget bestående av Henrik Ledang, Andrine Storinset Tanem, Johannes Randen og Lars Neslund Samuelshaug sittende foran på bordet.

FULL JUBEL: Klasse 10 ved Alvdal ungdomsskole jubler over å ha et lag i finalen av NRKs "Klassequizen 2018. Laget bestående av Henrik Ledang, Andrine Storinset Tanem, Johannes Randen og Lars Neslund Samuelshaug sittende foran på bordet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Laget fra Alvdal ungdomsskole er videre til finalen i NRKs konkurranse «Klassequizen 2018».

DEL

Nyheten ble sluppet for en samlet tiendeklasse ved Alvdal ungdomsskole fredag morgen, med både rektor og lærere til stede.

Noen reagerte med gledesrop og strakk armene i været, andre bare måpte, men gleden over å ha et lag i finalen på NRKs "Klassequizen 2018" kunne leses i samtlige av elevenes ansikter.

TV-innspilling i Oslo

- Jeg synes fargen i ansiktet ditt begynner å ligne den på capsen, sier kontaktlærer Simen Nyhus, med humor i stemmen, til en av finalistene, som for anledningen har reist seg med begge armene i været og kommet med et jubelbrøl.

Om stemningen var god da nyheten om finaleplassen kom, ble den enda bedre da det ble klart at hele klassen får en tur til Oslo, med hotellovernatting, for å overvære TV-innspillingen den 9. april. En slik oppvartning er på sin plass når det tas med i betraktningen at laget fra Alvdal har slått ut 48 andre lag fra Hedmark og Oppland. Med 11 poeng ble de i innledende runde kun slått av laget fra Tråstad ungdomsskole i Kongsvinger.

Under TV-innspillingen må de gjennom én semifinale før de eventuelt kommer til superfinalen. Totalt arrangeres det fire semifinaler og én superfinale. Disse programmene sendes på NRK1 lørdag 14., 21. og 28. april, og 5. og 12. mai.

Finalistene

Laget som nå er klart for finalen består av Hendrik Ledang, Andrine Storinset Tanem, Lars Neslund Samuelshaug og Johannes Randen. De er tydelige på hva de skal bruke påska til.

- Den går med til påskequiz, kommer det kontant fra samtlige.

- Vi skal være konstant på Kahoot, skyter Johannes inn.

Ingen tvil om at både lærelyst og generell kunnskap er på plass. På spørsmål om videre skolegang har samtlige planene klare. Johannes skal på studiespesialisering, det samme skal Henrik. Andrine skal søke musikklinja, mens Lars skal spille fotball på idrettslinja. Om de er tydelige i sine studievalg, er de litt mer reserverte når det kommer til finalen.

- Kommer dere til å vinne?

- Vi skal i hvert fall gjøre så godt vi kan!

Ikke første gang

Det er ikke første gang Alvdal ungdomsskole har et lag i finalen av klassequizen. I 2014 skjedde de samme.

- Vi kan ikke komme på én årsak til at Alvdal gjør det såpass godt. Det handler nok en del om tilfeldigheter, sier lærer Simen Nyhus.

Han påpeker samtidig at årets tiendeklasse består av flinke elever som er lærevillige og samarbeider godt.

- Jeg synes vi har en god kultur for læring, samtidig som elevene har en holdning om at det er greit å gjøre det godt på skola.

Han trekker han frem gunstige klassestørrelser og god lærerdekning som faktorer for det gode læringsmiljøet. Uansett hva de gjør, er det tydelig at læringsviljen blir ivaretatt.

Artikkeltags