– Nå eller aldri for ridehall på Storsteigen

Hestemiljøet i Nord-Østerdal har lenge ønsket seg ridehall på Alvdal tilknyttet Storsteigen vgs.

Hestemiljøet i Nord-Østerdal har lenge ønsket seg ridehall på Alvdal tilknyttet Storsteigen vgs.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg håper inderlig at politikerne kjenner sin besøkelsestid. Det er nå eller aldri for en ridehall for hestesport i hele Fjellregionen.

DEL

Det sier Tirill Langleite i Nord-Østerdal Hestesportklubb.

Behandles i fylket

22. oktober skal Hedmark fylkeskommune behandle godkjenning av festeavtalen med Opplysningsvesenets fond og leieavtalen for en ridehall til 10 millioner kroner mellom Alvdal prestegård og Storsteigen videregående skole. Den blir på 30 x 70 meter, med varmestue og IT-rom for undervisning, mens selve banen skal være på 24 x 65 meter.

– Vi har nå fått tilbud fra aktuelle entreprenører og vil avgjøre innen kort tid hvem som skal bygge hallen. Med fylkeskommunens godkjenning vil vi være klare for det første spadetaket før jul og ridehallen vi skal stå ferdig våren 2018, sier Langleite.

Prosjektet skal realiseres gjennom lån, tippemidler og dugnadsinnsats. Nord-Østerdal Hestesportklubb har en million kroner i egenkapital og kommer til å søke om 3,3 millioner kroner i tippemidler når fylkeskommunen har godkjent festeavtalen og leieavtalen.

Salg av hestesko

I tillegg oppfordrer Langleite alle som vil kjempe for Storsteigens beste om å vise sympati med å investere i en hestesko for 1.000 kroner og få en andel i ridehallen.

– Det er stor aktivitet og gjenstår bare å få gode forhold for hestesport i region, understreker Langleite.

Salget av hestesko startet under helgens Mandelpotetfestivalen Alvdal, og har så langt innbrakt 30.000 kroner. Vi har 300 hestesko og kan i hvert fall selge for 300.000 kroner. Hesteskoene vil bli hengt opp i hallen med aksjeeiernes navn, fortsetter Langleite.

Jobbet i 20 år

– Jeg begynte å jobbe for dette for 20 år siden for å sikre egne og andres barns et sted å ri. I dag er den videre driften av hestelinjen på Storsteigen mitt viktigste mål. Fylkeskommunen får en gunstig leieavtale med oss, og nå er det viktig å slå ring rundt Storsteigen videregående skole. Dette er en billig investering i en skole som vil gi utdanning i noe hele Bygde-Norge er tuftet på, sier Langleite.

Hun legger at det vil bety mye ikke bare for hestelinja, men for flere av brukerne på Storsteigen som ikke har elementære fasiliteter på plass.

– Hvis vi får en oppvarmet helårs ridehall tror jeg søkertallene på Storsteigen vil gå radikalt opp. Det blir ikke bare en hall som kan brukes til hestesport, men som kan gi et tilbud til folk med behov for tilrettelagte aktiviteter. Opplysningsvesenets fond har vært kjempepositive og villige til makeskifte for at vi skal få realisere dette. Derfor forundrer meg sterkt hvis politikerne går imot dette, sier Langleite.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken