– Vi er utrolig stolte over å ha halt i land prisen som beste stand på Travel Xpo 2023.

Det skriver gjengen med alvdøler som har vært i Oslo i helga og representert bygda under Travel Xpo, Norges største reiselivsmesse. Den varer tre dager til ende.

– Sammen med Reodor, Solan og Ludvig skal vi friste nordmenn fra fjern og nær med noe av det beste Alvdal har å by på: Huset Aukrust, Opplev Alvdal, Gaia, Baugsberget Fjelltopphytter, Steien Hotell, Opera Di Setra (med den nyskrevne operaen Flåklypa Tidende), Livestock, Søberg Gård, Alvdal Turforening, Vinterfest i Alvdal og Alvdal Kajakkutleie, fortalte nyvalgt styreleder i Opplev Alvdal, Halvor Riset Granrud før helga.

Søndag kunne altså han og de andre oslo-farerne feire og konstatere at synligheten må ha vært på topp.

Allerede lørdag kunne alvdølene formidle at de hadde døpt om Telenor Arena til ALVDAL Arena, og på Opplev Alvdals Facebookprofil skrev de at de var ganske godt fornøyd med seg sjøl med å ha fått til et lite stykke ALVDAL til Tigerstaden.

– Hjemmekoselig, trivelig og artig er ord som går igjen, fra publikum som besøker standen.

Huset Aukrust meldte rett før helga at også Solan Gundersen var på vei til Travel Xpo, og visstnok ble han sist sett sittende lettere henslengt på Teatercafeen.

– Men, etter alt å dømme blir Solan å treffe både lørdag og søndag, skrev de da, og senere i helga kunne de melde at Solan har frekventert alle områder av Travel Xpo og er messas mest fotograferte fugl.

– Solan elsker selfies, og det er ikke få utløserknapper på mobilkameraene som har vært i aksjon i dag! Det er mange å møte og mangt å lære!

Alvdølene satset grundig for å vise fram at de kan friste med et bredt tilbud.

– Det er viktig for oss at vi får synliggjort hva Alvdal har å by på, ikke bare for sambygdinger og Østerdøler, men for hele landet. Alvdal og regionen vår som sådan, har så mye spennende og variert og by på, noe vi vil at flere nordmenn skal oppdage. Vi har i dag etablerte landemerker som blant annet Tronfjell, Jutulhogget og Huset Aukrust som mange kjenner til, men vår visjon er at turistene skal bli fristet til å tilbringe minst én natt ekstra i bygda, og oppleve mer av hva vi har å by på. Vi er i en særklasse når det gjelder tilgjengelighet, i og med at vi har skog og fjell cirka en halvtimes gange fra jernbanestasjonen. Når det gjelder opplevelser, føler jeg at vi også skiller oss ut, med helstøpte turmuligheter som sykkel, ski, fotturer, hest, hanggliding og kajakk. Her kan du få unike overnattingsmuligheter som Baugsberget Fjelltopphytter og gamle ærverdige Steien Hotell, med flere. Alvdal er ei bygd proppa full av kreative visjonærer og handlingsdyktige entreprenører og gründere, noe vi mener at flere bør få oppleve og erfare, sier styreleder i Opplev Alvdal, Halvor Riset Granrud i en pressemelding fra Opplev Alvdal.

Disse skal sitte i markedsråd for Visit Røros og Østerdalen

Gudny – Alt for Tolga

Feiret Ola Jonsmoen (90): Gløtt fra et mangfoldig forfatterskap

Operasjef Arne tar Aukrust over Tron

Går sammen om å utvikle Alvdal som sykkeldestinasjon