Har du lyst til å lese en kjærlighetsroman for ungdom? Da er Levi Henriksens første ungdomsroman perfekt for deg! Denne boken inneholder en spennende, trist og samtidig morsom, kjærlighetshistorie mellom hovedpersonen Ruben og Alona.

Situasjonen til Ruben er spesiell, han har nemlig bare noen få uker igjen å leve, noe som gir han liten tid å gjøre det han har aller mest lyst til, bli sammen med den fineste jenta i klassen, Alona. Handlingen i boken forteller om en spesiell reise Ruben har lyst til å gjennomføre med denne jenta, nemlig en roadtrip til Danmark. Denne turen er høydepunktet i boken og mange morsomme, triste og spenningsfylte hendelser finner sted på denne turen. I boken får man ikke et klart bilde på hvordan Ruben eller Alona ser ut, dette synes jeg gir leseren rom til å gjøre fortellingen litt sin egen ved å forestille seg hvordan denne jenta eller gutten, ser ut.

Du får ekstremt mange forskjellige følelser igjennom boken og den tar deg med på en reise gjennom hodet til Ruben. Man får altså et godt bilde og en god beskrivelse av hvordan det er å være en 16 år gammel gutt som er forelsket og har lyst å sette sitt preg på verden. Jeg synes Levi Henriksen klarer å få med alle disse følelsene veldig godt. Det må sies at boken er horribel trist.

Boken er på 224 sider, og hvis du virkelig blir dratt inn i historien tidlig, så tar det ikke så lang tid å lese den ut. Boken har ingen illustrasjoner og er bygd opp av 12 kapitler som hver for seg bygger videre på den dramatiske kjærlighetshistorien. Hvis du ønsker å få et nytt syn på livet anbefaler jeg på det sterkeste å sette deg inn i handlingen i boken. Boken passer perfekt som en gave til noen som er glad i triste bøker eller kjærlighetsromaner!