Leder i Alvdal Turforening, Johan Ragnar Eggen, anbefaler tur til Breisjøseter Turisthytte i Alvdal Vestfjell.

Det er flere måter å komme seg dit på, både til fots og til vanns med kano. Flott bilvei inn til Sølndalen og stopp ved Breisjøen helt i nord ved Rudåen.

Her kan du velge enten å gå på vest-østsiden av Breisjøen. Med rolig gange og flere småkviler tar det godt 2 timer. Har du småunger med tar det knapt 3 timer.

- Er det finvær anbefaler jeg å bruke kano, da slipper du å bære tungt og det er fint å raste underveis. Det er mest praktisk hvis dere er to i kanoen, i følge turlederen.

Breisjøseter Turisthytte har åpent fra 19. juni og frem til 20. september.

- Her får du virkelig oppleve Alvdal Vestfjell og norsk natur på sitt aller, aller beste. Turisthytta har rikelig med sengeplasser, kjempegod mat og et meget trivelig vertskap. Ingen ting er som å våkne opp på Breisjøseter Turisthytte, synes jeg, reklamerer Eggen.

Han berømmer nydelig fjelluft med god utsikt mot Breisjøen og fjellene Breisjøkinn, Kyrkjekletten og ikke minst Sølnkletten som gode motiv å se på. Eggen anbefaler å bestille i forkant.

Det er mange ting å gjøre på Breisjøseter. En vandring til Kildene, et naturlig oppkomme i Breisjølia, er alltid flott å se på, en liten time å gå. Du kan selvsagt også gå i retning Store Sølnkletten eller helt til topps på 1827 moh. Fiskemulighetene er veldig gode ved Breisjøseter. Både Holmsjøen rett sør for Breisjøen, elva Sølna og Breisjøen er kjent for sine gode fiskeplasser.

Breisjøseter Turisthytte ble i 2014 kåret til Norges beste turhytte for barn av Den Norske Turistforening. Det er også fint å gå videre på gode stier videre til selvbetjeningshyttene til DNT Stor Grytdalen eller Korsberghytta.

- Mulighetene er mange, og jeg ønsker deg god tur til Breisjøseter Turisthytte, sier Eggen.