Gå til sidens hovedinnhold

Anita og Kjetil metter 317 munner med «pannekakestunt»

Barnehagene i Røros får ikke sin vanlige Martnasdag i år. Derfor ville Anita Rennemo på Galåvolden gård glede dem på annet vis, og Kjetil Kvarteig i Coop var ikke vond å be.

– Barnehagene pleier jo bruke en dag på martnan, men i år utgår det naturlig nok. Det har vært et tøft år for mange på mange vis, og derfor ønsket vi å gjøre noe hyggelig for alle barna og voksne i alle barnehagene i kommunen, sier Anita Rennemo.

Som tenkt så gjort og i forkant av det som skulle vært martnasuka, sendte hun like godt e-post til alle barnehagene:

– Store som små, sentrale barnehager og de i grendene, offentlige og private. Alle trenger noe hyggelig og en liten gladsak i denne rare tiden. Vi ønsker derfor å spandere ferdig pannekakerøre, blåbærsyltetøy og en boks juice til dere alle, skrev Rennemo.

Hun kom til at i alle barnehagene til sammen er det nå 240 barn og 77 voksne – totalt 317 stykker.

Rennemo er opptatt av både framsnakking og samarbeid, og fikk med seg lokalmatansvarlig i Coop Midt-Norge, Kjetil Kvarteig, på laget! Kvarteig på sin side fullroser Rennemo for initiativet.

– Anita er ganske fantastisk. Jeg blir så glad jeg når noen tar tak i slikt og vil gjøre noe for andre. Det er veldig artig å kunne glede unger a gitt, og så er det viktig med samarbeid. Vi har jobbet sammen med å utvikle pannekakerøra her, og også andre produkter. Det er alltid gøy og vi får alltid til mere sammen, sier Kvarteig.

Han framhever lokalmatmiljøet, de unike produktene som tilbys og verdiskapingen i hele Rørosregionen.

– Lokalmaten vår er et konkurransefortrinn som bidrar til at vi blir lagt merke til. Turistmessig er vi heldige! Det er ikke mange steder som har så mye bra å by på som oss altså.

Koronaen har lagt begrensninger på markedsarbeidet ei god stund, men det kommer stadig nye produkter likevel.

– Pannekakerøra er et produkt jeg er ordentlig stolt av, og brenner for. Jeg får brukt mjølk fra egne kyr, egg og eggehvite fra egne høner, samt bidratt til sosial bærekraft ved å bruke byggmjølet fra Ingrid Garseth på Dyrk Mølle, forteller Anita.

Anita fylte bilen med pannekakerøre og tilbehør og kjørte rundt til alle barnehagene.

– Røra leveres frossen på boks, så barnehagene kan sjøl bestemme når de legger inn en pannekakedag. Det var viktig for meg at de organiserer dette slik de ønsker, når det måtte passe og hvordan det måtte passe. Jeg har levert og så er det opp til dem, og responsen har vært helt rørende.

Hun har også alliert seg med barnehagene om at de deler minner fra dagen med henne, og hun har en plan for hvordan hun vil bruke det. Plutselig dukker det kanskje opp bilder fra barnehagene i butikker nær deg.

Kommentarer til denne saken