Hovedpersonen i boka heter Hannah, hun har en hund som heter Turbo og faren er politimester. Bestevennen heter Einar og han har en kjæreste som heter Karoline. De tre er alltid sammen og løser forskjellige mysterier. Hannah satser knallhardt som syklist og er veldig god i det. Hun sykler hele tiden, selv om det er hetebølge så må hun gjøre det for og gjøre seg klar til kretsmesterskapet.

I begynnelse av boka så havner vi rett inn i en hetebølge. Lillehavn, byen de lever i, er rammet hard av hetebølgen. Utenfor skolen, på stranda, speiderhytta og gapahuken begynner det å brenne. Vannmengden i byen faller etter alt vannet de må bruke for å slukke brannene. Hvorfor begynner det å brenne over alt? Er det bare på grunn av hetebølgen eller er det andre ting?

Hannah, Karoline og Einar leter etter spor til at det kanskje er en pyroman og ikke hetebølgen sin skyld, fordi de får en mistanke om dette når de hører ungdommer i bygda snakke om at brannen kom på et perfekt tidspunkt. Etter en stund får de et trusselbrev fra personen bak brannen som sier at for at h*n skal slutte å sette fyr på ting om de utbetaler 10 000 kroner.

Flere ganger kommer gjengen nærme løsning og de føler at nettet snører seg rundt dem. Dette begynner å bli farlig og de er redd for at noen skal skje med dem. Hanna har også andre bekymringer, for mammaen hennes ligger i koma og Hanna er bekymret for at hun ikke kommer til og våkne. Legene har troa, men Hannah ser nå at faren begynner å miste håpet. Med dette kommer mange vonde tanker og Hanna er bekymret for om moren noensinne kommer til å våkne.

Vil du vite hva som skjer videre med Hanna, vennene hennes og moren til Hanna må du lese den boken. Boka er spennende fra første stund og spenningen varer helt til siste side. Hetebølge passer for både gutter og jenter til 12 år og oppover.

Fakta

  • Tittel: Hetebølge
  • Forfatter: Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen
  • Sjanger: Spenning
  • Utgivelsesår: 2021
  • Forlag: Kagge