Gå til sidens hovedinnhold

Ap får varaordføreren i Tynset

Merete Myhre Moen blir ordfører etter at Senterpartiet er tilbake i normal situasjon:

Artikkelen er over 6 år gammel

Senterpartiets Merete Myhre Moen er klar som ordfører i Tynset. Arbeiderpartiet får varaordføreren og det står mellom Nils Kristen Sandtrøen og Vidar Mortensen.

Senterpartiet og Merete Myhre Moen fikk doblet sin kommunestyregruppe i årets valg. SV datt fra åtte til to representanter da Bersvend Salbu takket for seg, mens Arbeiderpartiet beholdt sine seks. Høyre fikk to, Pensjonistpartiet to, Venstre en, KrF en og Miljøpartiet De Grønne fikk inn en.

Pekte på Ap

Tirsdag ettermiddag hadde Arbeiderpartiet ikke avklart internt hvem av disse som får jobben. Nils Kristen Sandtrøen gjorde et meget godt valg og fikk flest slengere av samtlige i Tynset-valget. Sandtrøen er i dag ansatt i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, mens Vidar Mortensen har jobb i økonomiavdelinga i Røros kommune.

– Det kan ta noe tid før vi får avklart denne situasjonen internt i partiet, sier Nils Kristen Sandtrøen som er svært til freds med valget for sin egen del.

Vidar Mortensen er i dag controller i Røros kommune. Han legger ikke skjul på at dette er en spennende jobb.

– Når det gjelder forholdet til Einar A. Røe, så var han rettet mot ordførervervet. Det fikk han ikke. Nå har vi et annet tidsperspektiv, sier Vidar Mortensen. Einar A. Røe er 69 år gammel, mens Nils Kristen Sandtrøen er 26 og Vidar Mortensen er 39år gammel

Rask avtale

Allerede tirsdag undertegnet hun en avtale med alle partiene unntatt Pensjonistpartiet og Nils H. Øian.

– Kort tid etter møtet kunne Merete Myhre Moen presenterer følgende avtale:

Arbeiderpartiet får varaordføreren, Høyre og SV får inn en representant i formannskapet, henholdsvis Berit Nordseth Moen og Karin Tørklep Sletten, mens Venstre får lederen i kontrollutvalget, Christian Fr. Steenland. KrFs Kjetil Lorentzen og MDGs Sindre Sørhus får gode varamannsplasser til formannskapet.

Stein Tronsmoen og Per Hermann Køhn Hansæl følger Merete Myhre Moen inn i formannskapet, mens Arbeiderpartiet andre medlem blir Tone Hagen. Einar A. Røe, som var partiets ordførerkandidat, får ingen sentrale posisjoner i denne kabalen.

– Vi hadde veldige konstruktive forhandlinger. En vesentlig årsak til at det gikk så greit, var nok at de partiene som gjorde et relativt dårlig valg fikk god uttelling. Da tenker jeg vel på SV og Høyre, sier Merete Myhre Moen.

Allianser

– Poenget med en storkoalisjon er at vi trenger allianser utover Tynset kommune. Vi må se framover og inn mot sentrale myndigheter både på kort og lang sikt. Jeg ønsker å ha med Høyre her fordi Høyre og Frp har regjeringsmakt i Norge. Venstre og Kristelig Folkeparti har også sentrale posisjoner i Stortinget i dag. Arbeiderpartiet er ikke minst viktig av hensyn til neste stortingsvalg. Vi trenger også gode relasjoner til Miljøpartiet De Grønne som kan komme på vippen om to år, analyserer Merete Myhre Moen.

Pensjonistpartiet ute

– Hvorfor har du satt Pensjonistpartiet på sidelinja?

– Jeg har invitert de partiene som er interessante å samarbeide med. I første omgang er Pensjonistpartiet ikke det, sier Merete Myhre Moen uten at hun vil kommentere den saken ytterligere.

Kommentarer til denne saken