– Jeg hadde virkelig lyst

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

 Aud Selboe fikk direkte spørsmål fra Røros Ap sin leder, Jens Ivar Tronshart, om hun kunne tenke seg å stille som partiets varaordførerkandidat og ha kulturansvar for den neste perioden.
– Spørsmålet fikk jeg rett etter partijubileet i høst, brukte to uker på å tenke meg om, og endte opp med et: Ja, det kan jeg tenke meg, sier Selboe.

Sa ja til andreplassen

Hun tok for en prat med ordfører Hans Vintervold for å høre om dette ville påvirke hans avgjørelse om å renominasjon eller ikke.
– Jeg fikk beskjed om at det ikke var avgjørende på noe vis. Så fikk jeg henvendelse fra nominasjonskomiteens leder i november, blant annet med spørsmål om jeg kunne være med i listekabalen. Svaret mitt var at jeg hadde sagt ja til en henvendelse om å stå på en bestemt plass. Den plassen var også avgjørende om jeg skulle fortsette jobben i Trondheim eller ikke, forteller Selboe.
 

En taus prosess

Hun fikk beskjed om å melde seg inn.
– Det ga jeg beskjed om skulle skje så snart jeg hadde fått støtte fra tre sentrale folk i partiet. Det svaret kom ikke før to dager før nominasjonskomiteens siste møte. Da fikk jeg beskjed om at jeg fortsatt var med i kabalen og at man fremdeles ikke hadde kvinnelig varaordførerkandidat - og jeg fikk den støtte jeg hadde bedt om. To dager etter møtet fikk jeg beskjed fra komiteen om at de heller vile prioritere ungdom enn kvinner - eller antakelig meg, forteller Selboe, som synes det har vært en taus prosess så å si uten henvendelser.
– På nominasjonsmøtet tirsdag møtte jeg opp for å fortelle om prosessen fra min side, sier Aud Selboe.
Nominasjonskomiteens leder, Inga Ryen Evavold, var ikke tilgjengelig for kommentar da denne saken gikk i trykken.

Artikkeltags