Gå til sidens hovedinnhold

Åpningskonsert i Røroskirka med Copper City Ramblers og Røros – Rullan går som du aldri har hørt den før!

Artikkelen er over 1 år gammel

For tredje året på slår Røros sangforening til med konsert i Røroskirka på åpningsdagen i Martna. I år har gutta i sangforeningen fått med seg blue-grass bandet Copper City Ramblers, et band som mange forbinder med martnan, men som aldri har spilt i Røros-kirka før.

- Copper City Ramblers er et resultat av at noen av oss hadde lyst på nye musikalske utfordringer, forteller Olav Luksengård Mjelva om hvordan bandet startet for ca. 10 år siden.

Nå har de spilt sammen lenge, laget egen musikk og gitt ut noen singler som har fått god mottagelse.

- Snart kommer det et helt album, sier Olav.

De fleste kjenner Olav Mjelva som felespiller, og også i bluegrass-sjangeren beholder han det instrumentet. Erik Roll har byttet ut solo-gitaren med banjo og mandolin, instrumentene som kjennetegner blue-grass musikken mest.

Vokalen er det Jo Bjørner Haugom som står for, og ingen er i tvil om han gir alt på hver eneste låt. Jo Bjørner skriver også tekster, ofte med innhold som gir grobunn for ettertanke hos publikum, og som helt sikkert også kler kirkerommet.

Bassgitarist Tommy Dalbakk fra Rendalen driver de fengende låtene framover.

- Tommy er nok landets blideste bassgitarist, humrer Olav.

Gitarist i bandet er Erik Evavold. Erik og Olav har spilt i band sammen helt siden barndommen, også nå etter at Erik har gjort rennbygg av seg.

De 25 glade mannsangerne har et variert reportoir under ledelse av dirigent Lindsay Winfield-Chislett, og reportoiret framføres med stor innlevelse uansett arena og anledning.

- Å synge i Røros-kirka er nok det som gir den største opplevelsen for oss, og vi gleder oss til å gi publikum en flott konsertopplevelse sammen med Copper City Ramblers, sier Rohde.

På konserten skal sangforeningen ha både en egen avdeling, og en avdeling felles med Copper City Ramblers. Copper City har også sin egen avdeling. I martnasprogrammet omtales konserten slik; Her blir det en heidundrende reise med folketoner, bluegrass og kirkemusikk, svisker og afrikanske krigersanger, pop og tradisjonelle toner. Og hva kan vel passe bedre i Martna’n enn både fart og romantikk?

Kommentarer til denne saken