Innlandet er det nye Vestlandet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meningsretten Med svakere tider i sikte for oljenæringa og både en nasjonal og global befolkning som blir stadig mer klimabevisst, kan Innlandets naturgitte ressurser gi stor vekst og utvikling i det nye fylket vårt. Men ting skjer ikke av seg selv. Riktig politikk er avgjørende for at riktig utvikling skal skje, og for at vi skal få ut potensialet vårt. Slik var det da oljenæringa skulle bygges opp på 60- og 70-tallet, og slik er det i dag da ny grønn industri skal reises og videreutvikles.

Derfor går Innlandet Arbeiderparti i år til valg på at det de nærmeste årene skal skapes minst 1000 nye arbeidsplasser årlig i Innlandet. Det er ambisiøst, men fullt mulig gjennom et tett samarbeid mellom offentlige og private aktører, og ved å knytte sammen de kompetansemiljøene og næringsklyngene som allerede finnes. Slik skal vi spille på hverandres styrker og sammen utvikle Innlandet til å bli en region i sterk vekst, og verdensledende innen bioøkonomien.

Allerede har vi gitt mange millioner til viktige tiltak for å gi fart på grønne næringer, og til å sette i gang prosjektet «BioValley». Med utgangspunkt i dette prosjektet, er det mulig å få til det SINTEF i en rapport har anslått: i Innlandet kan det fram mot 2050 skapes 25 000 nye grønne arbeidsplasser, med en samlet årlig omsetning på omtrent 20 milliarder kroner. Det Vestlandet har vært for Norge de siste femti åra, kan fort Innlandet bli for de neste femti.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken