– Nord-Østerdal AUF begynner å bli et ganske stort og aktivt lokallag i AUF, og mange vil fylle 18 år innen lokalvalget neste år. Vi har mange dyktige og engasjerte ungdommer klare til å bidra i kommunestyrene i regionen, og så håper vi at vi også kan få støtte fra kommunepartiene til å få inn Håvard og Reidun på fylkestinget. Det tror jeg hadde vært bra for Nord-Østerdalen og oss unge som bor her, skriver Skjæret i en pressemelding etter årsmøtet.

Håvard og Reidun er Håvard Sagbakken Saanum fra Tolga og Reidun Andrea Rønning fra Kvikne. De er henholdsvis leder og politisk nestleder i AUF i Hedmark, og da Nord-Østerdal AUF hadde sitt årsmøte nylig ble de to valgt som lokallagets kandidater til fylkestinget.

På årsmøtet ble det også klart at Karianne Solvang Skjæret tar nok et år som leder i Nord-Østerdal AUF. Hun får flere nye med seg i styret.

Hun forteller om et rekordstort lokallag som i 2017 doblet medlemstallet, og har stadig økende aktivitet.

– For oss som er unge i Nord-Østerdalen er det utrolig viktig å styrke kollektivtilbudet i regionen. I tillegg til styrking av Rørosbanen, trengs det også flere bussavganger, uttaler Skjæret.

Hun sier at det ofte går busser på strekningen Alvdal-Røros omtrent samtidig som det går tog, mens tilbudet til steder som Kvikne, Tylldalen, Rendalen eller Folldal kan bli bedre.

– Flere bestillingsruter, og et tettere samarbeid mellom Hedmark Trafikk og NSB for å koordinere buss- og togtider bedre, er en viktig del av løsningen, sier AUF-lederen.