Retten vokser videre og søker etter flere freelancere

GODT MILJØ: - Vi trives godt i en hektisk mediehverdag og vil gjerne ha med oss flere på laget, sier (f.v) redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, vaktsjef Arne Ingar Bækken, journalist Guril Bergersen og vaktsjef Inge Morten Smedås.

GODT MILJØ: - Vi trives godt i en hektisk mediehverdag og vil gjerne ha med oss flere på laget, sier (f.v) redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, vaktsjef Arne Ingar Bækken, journalist Guril Bergersen og vaktsjef Inge Morten Smedås. Foto:

DEL

I 2018 fikk Arbeidets Rett nærmere 400 nye abonnenter, og avisa økte mest i Røros med over 60 nye abonnenter. Med et sterkt ønske om å ta vare på den gode utviklingen og vokse videre søker avisa etter nye freelance-medarbeidere.

– Vi vil gjerne knytte til oss personer med ulik alder, interesser, bakgrunn og kompetanse, for å være enda mer ute i alle kommunene våre og rapportere tilbake til leserne, forteller redaktør og daglig leder Guri Jortveit.

Avisa går bredt ut og søker kreative skribenter, fotografer, videoprodusenter og journalistspirer som vil formidle stort og smått til nett og papir fra det som foregår i hele avisas dekningsområde. Jortveit frister aktuelle kandidater med spennende og varierte utfordringer der ingen oppdrag er for små eller for store:

– Vi skriver, tar bilder og streamer direkte fra hendelser, nyheter, møter, sport og kulturarrangement og trenger rett og slett flere hender. Vi vokser i alle kommunene våre, og med store geografiske avstander ønsker vi oss flere bidragsytere der ute, forklarer Jortveit.

Har et godt produkt

Mens andre aviser fortsatt mister abonnenter, har Arbeidets Rett greid å snu utviklingen. Det skjer etter flere tøffe år med nedbemanning og omstilling. Jortveit peker flere viktige faktorer som har bidratt til å snu den negative trenden:

– Vi har utviklet det digitale produktet vårt og leverer levende bilder, viktige oppdateringer og større saker journalistiske saker gjennom hele døgnet. Vi og øker også markedsandeler digitalt på annonsesida.

Avisas dekning av den store NATO-øvelsen i fjor bidro til flere nye abonnenter. I tillegg til daglige oppdateringer om trafikkbildet rapporterte Arbeidets Rett fra øvelsen med større og mindre reportasjer, ikke minst om hvordan øvelsen påvirket folks hverdag.

– Vi hadde høye lesertall gjennom hele denne perioden – et tydelig signal til oss om at behovet for informasjon er stort, mener Jortveit.

Opplagsveksten gir avisa litt arbeidsro og bedre kår for å finansiere god journalistikk. Dermed åpner det seg mulighet til å knytte til seg nye medarbeidere.

– Vi er en bedrift som innehar god kompetanse og som har tilgang til alle verktøy som kreves for å lage god journalistikk i en krevende mediahverdag. Vi er eid av Amedia, landets største lokalaviskonsern, som blir lagt merke til både i inn- og utland for sitt systematiske arbeid med innholdsutvikling og analyse og registrering av lesere og lesing, poengterer Jortveit.


Artikkeltags