Kvinnegruppa Glad og frisk fra Alvdal stakk av med seieren for den gode ideen de kom opp med

PÅ KURS: Sadaf, Amina og Khatma i front med premiene for ideen om svømmeaktiviteter for kvinner i Alvdal. Hele gruppen var med på bedriftsutviklingsarbeid nylig.

PÅ KURS: Sadaf, Amina og Khatma i front med premiene for ideen om svømmeaktiviteter for kvinner i Alvdal. Hele gruppen var med på bedriftsutviklingsarbeid nylig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er både bra for helsa og sosialt, mente de tre kvinnene fra Alvdal som foreslo svømmeaktiviteter for kvinner i Alvdal og vant pris for forslaget.

DEL

Nylig var en gruppe flyktninger samlet på Nord-Østerdal videregående skole for å tenke innovasjon og bedriftsutvikling gjennom Ungt entreprenørskap. Sadaf, Amina og Khatma fra Alvdal mener det er viktig at alle kan svømme, slik at en kan forhindre drukningsulykker.

– Det er i dag ingen svømmetime for kvinner i Alvdal, og vi foreslår undervisning både for kvinner og barn, sa de tre da de presenterte sin idé. Alvdal Kvinnegruppe Glad og Frisk hadde de kalt prosjektet sitt, og ordfører Merete Myhre Moen i Tynset kom og delte ut prispenger.

– Jeg er glad for å se disse prosjektene, som er tiltak som kan være til glede for mange. Her er det forslag både om mat, aktiviteter og klær, konstaterte ordføreren.

Hun fortalte at juryen hadde landet på kvinnegruppa fra Alvdal fordi de hadde er et prosjekt som enkelt kan la seg gjennomføre, som kan bety noe for mange, som gir god helse og er sosialt.

Blant de andre forretningsideene som ble presentert, var Syrisk Food Truck som gjerne ville la nordmenn bli kjent med syrisk mat i en mobil restaurant med kjøkken i vogna. En annen gruppe hadde sett på ideen med å utvikle en park som et møtested i Tynset, til rekreasjon, aktiviteter, matservering og arrangementer. Og ikke minst som et sted der innvandrere kan bli kjent med nordmenn.

Produksjon av tradisjonsklær var også en av ideene. En gruppe hadde funnet ut at produksjon av matretten sambusa for salg i frossenutgave kan være en god forretningsidé.

Artikkeltags