– En gledens dag

Både nåværende ordfører Merete Myhre Moen og tidligere ordfører, Bersvend Salbu, gleder seg over at det bevilges penger til arkivbygging på Tynset.

Både nåværende ordfører Merete Myhre Moen og tidligere ordfører, Bersvend Salbu, gleder seg over at det bevilges penger til arkivbygging på Tynset. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere SV-ordfører på Tynset, nå museumsdirektør, Bersvend Salbu, gleder seg også over budsjettlekkasjen.

DEL

Tidligere SV-ordfører på Tynset, nå museumsdirektør, Bersvend Salbu, gleder seg også over budsjettlekkasjen. Han har jobbet med Norsk helsearkiv i snart ti år, også etter at han gikk av som ordfører.

– Det er en gledelig nyhet, og det er mange som har jobbet lenge med dette, i mange forskjellige fora. Jeg har vært med på helsearkivopptur før, da vår forrige regjering satte spaden i jorda for oppstart. Og jeg satt midt oppe i det da dagens regjering dro opp igjen spaden. Nå kan vi glede oss over at det blir bygging, sier Salbu.

Takknemlige

Tynset Venstre er også svært glade etter at de fikk kjennskap til budsjettlekkasjen om helsearkivet.

– Når dette blir vedtatt vil Norsk helsearkiv med sikkerhet legges til Tynset og tilføre nærmere 60 statlige arbeidsplasser til regionen. Vi vet at Venstre sentralt har jobba knallhardt for denne saken på Stortinget og vi er svært takknemlige overfor våre folk der, spesielt Kjetil Kjenseth og Terje Breivik, sier Tor Halvor Bjørnstad i Tynset Venstre.

Han mender det ikke er lenge siden det kunne se mørkt ut for arkivet.

– Vi vet at Venstre har vært med på å snu det som var av planer med å sentralisere Norsk helsearkiv. Vi gleder oss også over at det blir et sterkt statlig Norsk helsearkiv uten innblanding av private interesser, sier Bjørnstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken